IntegralEdu mă pune pe calea Tabere în Malibu

Salut!

Educația, piatra noastră de moară, în copilărie, când ca, copii avem dorințe și chiar nevoi, înclinații aș zice, către cu totul alte preocupări, ca de exemplu, joaca, jocurile, distracțiile etc.

Despre www.edutabere.ro am mai vorbit (și probabil, voi mai vorbi), educația este importantă iar oportunitățile oferite de proiectul IntegralEdu, sunt cu adevărat importante și este bine ca oamenii să fie informați cu privire la asta.

Sunt atât de multe beneficiile pe care le oferă acest proiect încât lista ar putea fi detaliată într-o adevărată carte.

Azinoapte am visat că mă aflam într-o tabără pe care mi-o facilitase acest proiect, IntegralEdu.

Se făcea că mă aflam în California, exact la poalele muntelui Santa Monica. În primul moment, m-am speriat pentru că nu știam ce caut acolo și privind în jur, am observat baza universității Pepperdine. Este interesant faptul că priveam Oceanul Atlantic știind că mă aflam acolo la studii și aveam (iar) vârsta de 17 ani.

Mai dura încă puțin și îmi dăteam seama că sunt într-un vis, când am fost captivat de priveliștea oferită de una din plajele Los Angeles-ului. Înainte să mă dezmeticesc am ajuns pe străzile Beverly Hills-ului și am văzut cum lumina soarelui se strecura spre apus dar care încă îmi încălzea obrazul.

Deodată am ridicat privirea și am văzut, studenții, colegii mei, care jucau basebal.

Câteva sclipiri mai târziu, mă aflam la orele de curs, o clipă după aceea, alergam prin apa oceanului și pe plajă..

M-am trezit, fiind lovit în cap de o minge de tenis, pe unul din terenurile de tenis în aer liber ale campusului..

Vai și câștigam!.. =))

Ideea este că, singura valoare personală adevărată pe care o dobândim în viață, este educația. Experiențele care se pot acumula într-o așa tabără, sunt de neprețuit.

Alegerea și justificarea alegerii

Se pare că în visul meu, am ales Tabăra în Malibu. Am ales-o pe aceasta, bănuiesc, trebuie să precizez că e doar o bănuială, pentru că prețul este extrem de accesibil (la 17 ani, banii sunt o problemă foarte mare, dacă nu-i ai), asta în primul rând, apoi, activitățile și metodologia de studiu și predare în sistemul american este una dintre cele mai bune din întreaga lume.

Concept educațional

Din punctul de vedere al conceptului american al taberelor educaționale, accentul se pune pe contactul personal între studenți și cei ce-i învață. În felul acesta se stimulează învățarea și studiul 101 (unu la unu), ceea ce le dezvoltă elevilor/studenților capacitatea de relaționare și comunicare, atât cu profesorii dar și cu ceilalți elevi/studenți, pregătindu-i în felul acesta pentru contactul cu viața și dificultățile acesteia. Tot în acest mod, studenții capată un simț care le indică faptul că aparțin comunității, ceea ce le clădește spiritul și caracterul.

După părerea mea, cea mai bună modalitate în care, românii pot afla modul de gândire american și ce anume îi determină pe aceștia să își urmeze întotdeauna visele, este această tabără. De aceea, vă îndemn pe toți să o faceți!

Este important să precizez faptul că www.edutabere.ro ne pune la dispoziție, mai multe tabere, pe tărâm american, dacă vreți să vă convingeți faceți click aici.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Dezvoltare personală,Uncategorized Posted on: 23 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania