Faceți cunoștință cu voi

Personal_Development_300

Uh, abia am început anul și am și intrat în pâine. Sincer, mi-aș lua o vacanță undeva pe o plajă în Caraibe. Dar hei, I have to work!

În decursul anului trecut am vorbit în repetate rânduri despre ce ați putea realiza atunci când vă propuneți ceva. Ba mai mult, v-am dat soluții cu privire la cum ați putea realiza ceea ce vă interesează.

Fără îndoială că familia, prietenii și în general cei ce vă cunosc v-au spus de multe ori câte ați putea face numai dacă v-ați dori dar impresia mea și intuiția îmi spune că românii nu au încredere în capabilitățile proprii. După părerea mea, acesta este unul din principalele motive pentru care noi, ca nație suntem priviți cu neîncredere de către celelalte popoare. Faptul că nu ne impunem și suntem atât de fideli proverbului ”capul plecat sabia nu-l taie” ne face să părem, slabi, lași, proști, delăsători și neinteresanți. Probabil privind situația luând în considerare proverbul chiar suntem, pentru că eu nu știu vre-o zicală sau vre-o vorbă de duh similară la vre-un alt popor.

Voi cunoașteți?

Adevărul

Cunosc multe persoane care au crescut sub tutela lui ”EU NU POT” și observ în comportamentul acestora gesturi care denotă o mare neîncredere de sine, o timiditate în exprimarea ideilor și o reținere în afișa o oarecare creativitate.  Mda, trăim într-o semicivilizație. Adevărul este că suntem o societate de cârje. Nu e de mirare faptul că există atât de mulți asistați social fără drept de a beneficia de tratament special din partea statului.

Este momentul din an în care vă puteți evalua pe voi înșivă și viitorul vostru, lucru care va necesita sinceritate absolută din partea voastră.

În mod real, fiecare dintre voi aveți potențialul de a face și de a fi orice și oricine doriți. Einstein ne-a făcut clar un lucru, totul e relativ, de aceea fiecare dintre noi are o percepție proprie cu privire la ce înseamnă ideal. Cuvântul are o extindere largă a semnificației, pornind de la o situație financiară mai bună și până la, să spunem, un status quo familial exemplar. Din anumite motive, obiective cred eu, majoritatea nu ajung să obțină sau să devină ceea ce vor, lucru care duce în mod exponențial la o scădere și mai mare a încrederii în propria persoană.

Tot o opinie proprie este și aceea că aceștia eșuează în încercările lor în principal din cauza faptului că nu au fost învățați să vizualizeze cu claritate și obiectvitate ceea ce vor. Acesta este un rezultat al mentalității ”EU NU POT”.

Anul acesta îmi propun ca obiectiv principal, creșterea încrederii cititorilor acestui blog în propria lor persoană, prima lecție este acest articol.

Calea care vă va schimba viața

Primul pas

Ce vreți de fapt?

Fiți atenți la ceea ce vreau să faceți.

Definiți-vă vouă înșivă, cu atenție și cu exactitate ceea ce vreți.

Pasiunea e un domeniu subiectiv pe care fiecare îl înțelege cum poate. Este important însă, să definiți în termeni cât mai preciși în ce anume constau pasiunea și interesele voastre și să vă concentrați atenția asupra acestora.

Este foarte important să evitați dubiile și să cunoașteți cu precizie ce anume doriți.

Pentru a răspunde la această întrebare este nevoie să răspundeți cu atenție la următoarele întrebări:

Care este gândul care vă însoțește și când vă treziți dimineața și când mergeți să dormiți?

Are a cesta legătură cu pasiunea voastră?

Pe parcursul zilei, îi mai acordați atenție acestui gând?

Ce anume vă place să faceți și chiar faceți cu pasiune?

Vă puteți defini obsesiile? Dacă da, care sunt acestea?

Ce anume vă face fericiți?

Ce anume doriți să faceți cu viața voastră?

Odată ce v-ați răspuns acestor întrebări, este esențial să notați răspunsurile. Scrutați printre aceste răspunsuri și subliniați cea mai arzândă dorință a voastră. Dacă constatați că există mai multe asemenea dorințe subliniați-le și pe acestea.

Mare atenție însă, este posibil ca în cazul în care în care aveți mai multe dorințe, acestea să se încadreze într-o singură categorie sau domeniu.

Alegeți cu inima, nu cu mintea o singură dorință, pasiunile ni le alegem întotdeauna cu inima deoarece suntem subiectivi. Fiți conciși în această privință. Aflați care sunt dorințele voastre. O singură dorință este de ajuns. Evitați să alergați după mai mulți iepuri. Învățați despre voi deoarece va trebui să vă suportați moment de moment.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 4 January 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania