Zilele alea.. în care plictiseala îți ucide workflow-ul.. Strategii..


Salut!

Știți, m-am gândit azi că, în afaceri e la fel ca în viață, primești și profiți de oportunitățile care ți se oferă și în felul acesta reușești.

Este chiar simplu..

Azi am realizat că plictiseala mă face neproductiv, mă plictisesc prea repede iar asta mă face să renunț la lucruri care deși nu par semnificative, au o oarecare valoare și pot deveni importante în timp, dacă le-aș acorda atenția potrivită..

Problema este că toate lucrurile vor să-mi atragă atenția și sunt nevoit să sar de la un lucru la altul, toată lumea îmi solicită atenția de asemenea iar asta mă scoate din apele mele și mă distrage de la ce e important pentru mine..

Vi s-a întâmplat vreodată asta?

Sunt sigur că ni s-a întâmplat fiecăruia dintre noi, pentru că, așa e?, e ceva normal..

Ce se întâmplă?

Plictiseala mea este o reacție la stresul cauzat de cei cu, care interacționez de-a lungul zilei..

Ce fac?

Ascult muzică.

Muzica este antidotul (în cazul meu), perfect care anulează reacțiile care apar ca urmare a solicitărilor venite din partea celorlalți, solicitări care mă agasează de cele mai multe ori dar, cărora trebuie să răspund în mod amabil deoarece, așa îmi spune conștiința (nu întotdeauna, desigur)..

Suntem cu toții persoane distincte, gândirea noastră este diferită din acest motiv, la fel sunt și gusturile în materie de muzică..

Muzica mă ajută să mă concentrez, să îmi focalizez atenția, mă ajută.

Desigur că, pentru a putea scrie exact acest articol, astcult muzică (mai exact ascult hip-hop, de asta am chef în acest moment, să-mi bubuie în urechi, Eminem).

Sigur, asta e doar una din strategiile pe care le folosesc pentru a-mi elibera stresul și a-mi atinge scopurile, de fapt pe parcursul acestui articol am schimbat vre-o trei genuri de muzică, I mean, am sărit de la Brainwaives la Eminem iar acum la Daddy Yankey și Luis Fonsi – Despacito…

Efecte

Scopul real al faptului că ascult muzică de mai multe genuri este că, mă calmez ascultând Brainwaves și intru astfel în starea potrivită clarificării lucrurilor (ce vreau să scriu, obiectivele articolului; ce decizii să iau etc), apoi ascult Eminem, ceea ce mă face să mă deschid și să să devin mai receptiv iar ritmul accelerat în care Eminem, scuipă (spits), rime mă transformă și mă inspiră. Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru muzica latino, reggaeton în special, Daddy Yankey fiind unul din rapperii mei latino preferați, Despacito îmi permite o stare de fericire care mă calmează și mă mângâie cu povestea ei, versurile ambilor artiști fiind geniale.

Ce vreau să spun de fapt?

Plictiseala/stresul este neproductiv dar, o/îl putem înlătura făcând lucruri care ne bucură, care ne calmează și care ne implică/lucruri care ne țin în priză (dacă vreți).

Ce vreau?

O altă strategie care mă impulsionează să acționez mai constructiv în sensul eliberării stresului acumulat este faptul că îmi amintesc tot timpul motivele pentru care fac ceea ce fac. E important!

Faptul că știm ce vrem să obținem ne implică și dacă asta se întâmplă înseamnă că ceea ce facem ne place de asemenea, deci ne produce bucurie. Bucuria este importantă deoarece când faci ceva cu bucurie lucrurile ies bine pentru că, conștient sau nu, ne implicăm și mai mult.

În felul acesta se formează o buclă pozitivă care conduce la productivitate.

În consecință, e o idee bună să profităm de oportunitatea faptului că știm ce lucruri ne plac și să le implicăm în atingerea obiectivelor și scopurilor noastre.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 24 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania