Voi și afacerile online

employee_benefits_photo

Am vorbit în articolul precedent despre români și munca de acasă și despre atitudinea acestora față de aceasta. Da este adevărat, adversitatea românilor este față de muncă în general iar acest lucru ne este dezvăluit de procentul populației inactive și de cel al asistaților social.

Este grav!

Afacerile online

Faptul că există atât de puține afaceri legitime pe internet în România este din punctul meu de vedere un lucru care trebuie să îngrijoreze pentru că România dispune de toate elementele propice dezvoltării unor afaceri online de succes. Nu, nu zic că e ușor, afacerile pe internet sunt totuși afaceri în toată regula și puterea cuvântului dar gândiți-vă, dispunem de una dintre cele mai bune infrastructuri optice în ceea ce privește conexiunea la rețeaua internet din lume, România fiind în felul acesta statistic pe locul 4 în lume în privința vitezei conexiunii la internet și noi românii ce facem?.., puey noi folosim în genere o mică porțiune a acestei infrastructuri globale și anume web-ul, mai precis Facebook și alte website-uri care celor mai mulți le consumă timpul fără a le aduce vre-un beneficiu real, ba mai mult lăsându-le un gol pe care cei mai mulți vor căuta să îl umple la un momentdat tot virtual, iar atunci când vor eșua (pentru că vă asigur că orice încercări de a umple un gol emoțional în mod virtual vor eșua dramatic), vor suferi ireparabile traume emoționale.

Am mai spus asta dar ideea cu afacerile online vine să elimine lenea aceea nativă a românașilor noștrii, pentru că presupune un volum de muncă semnificativ mai mic și un nivel al stresului mult mai scăzut oferind în plus un control mult mai mare asupra a tot ceea ce înseamnă conducerea afacerilor.

Realitatea și afacerile online

Părerea mea este că ”afacerile de acasă” sunt eliberatoare în toate sensurile posibile pentru că elimină majoritatea surselor de stres.

Pe de altă parte având în vedere faptul că avem totuși de-a face cu afaceri, riscul este la fel de mare ca și în afacerile clasice. Primul risc pe care îl subliniez de fiecare dată când am ocazia este acela de a dezvolta o neglijență în legătură cu job-ul actual și care posibil reprezintă principala sursă de venit lucru care ar putea duce la pierderea acesteia. Acest lucru ar putea însă trece într-un plan secund dacă afacerea online este foarte profitabilă. Oricum, până la urmă toate job-urile comportă un oarecare grad de incertitudine, mai ales în ziua de azi, iar controlul pe care îl dobândiți asupra veniturilor proprii inițiind o afacere online merită tot efortul. În felul acesta veți avea de asemenea mai mult spațiu de dezvoltare dar va trebui totodată să vă pregătiți pentru anumite pierderi deoarece știm bine cu toții că toate afacerile vor eșua la un momentdat.

În primul rând nu există siguranța că veți putea vinde întotdeauna, de aceea cel mai bine este să vă luați un job stabil dacă nu sunteți obișnuiți cu asumarea riscurilor și dacă impredictibilitatea tendințelorvă provoacă coșmaruri.

În calitate de eNtreprenori, este bine să fiți conștienți de faptul că vă asumați conducerea unei afaceri ce până la urmă va fi implicit viața voastră. Fiți serioși deci și asigurați-vă că este ceea ce vă doriți înainte de a trece la treabă. Pentru a face bani pe internet trebuie să vindeți iar punctul central al afacerii voastre va fi vinderea de produse și/sau servicii ca în orice fel de afacere. De aceea la început va trebui să munciți mult pentru a fi siguri că ați pus toate lucrurile la punct și că totul funcționează așa cum doriți voi.

Amintiți-vă întotdeauna că succesul nu vine cu ușurință și că este nevoie de efort pentru ca succesul să fie veritabil și de durată. Orice afacere presupune muncă și deși efortul pe care îl veți depune în afacerile online este mult mai mic decât cel pe care îl comportă afacerile clasice, vorbim totuși despre activități unde principiile sunt aceleași indiferent de tipul sau mediul desfășurare al acestora. De aceea munciți cu dedicație și clădiți-vă afacerile pe piloni stabili. ”The sky is the limit” se spune, adoptați acest gen de mentalitate în afaceri și veți vedea cu ochiii voștrii cum veți crește atât pe plan personal cât și profesional.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Marketing și vânzări,Munca de acasă Posted on: 3 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania