Viziunea

Guy Kawasaki1

Salut!

Ok, am vorbit deja despre alegerea și înregistrarea unei firme. Astăzi vom aborda un cu totul alt subiect dar care tangențial are legătură cu inițierea unei afaceri.

Viziunea

Se spune că, Viziunea, este cea mai puternică și constantă caracteristică prezentă între calitățile și trăsăturile tuturor leaderilor. Nu e astfel de mirat, faptul că aceștia, de cele mai multe ori, duc la bun sfârșit toate proiectele. În contrast, cei mai mulți dintre oamenii de rând, eșuează în îndeplinirea visurilor sau obiectivelor pe care și le propun.

Crearea unei viziuni

Indiferent de punctul central al viziunii în sine, înțelegând aici, că vă propuneți crearea unei afaceri de succes, vă doriți o carieră care să vă mulțumească  sau pur și simplu doriți să atingeți un obiectiv personal anume, atunci creați o viziune clară cu privire la asta.

Gândiți amplu, la scară mare și evitați să creați viziuni mici. Este posibil, ca în acest moment, să vă gândiți, că nu aveți timp să imaginați și cu atât mai puțin să realizați ”lucruri Mari”, I say, think again. Oricine a realizat ceva în viață a făcut-o în același cadru temporal de care dispunem și noi la acest moment.

Pentru a vă crea viziunea, trebuie să creați o idee, un gând, o dorință arzândă, să visați la îndeplinirea unui vis măreț.

Începeți prin a așterne pe hârtie (se spune că hârtia are calitatea de a inspira), lucruri cu privire la care simțiți pasiuni. Cu siguranță veți fi invadați de idei. Nu diferențiați, scrieți-le așa cum vă vin.

Se spune că, ”este bine să începeți prin a vă crea o viziune personală (nu legată de muncă), pentru că procedând în felul acesta, veți căpăta o conștientizare și o perspicacitate a ceea ce vreți să realizați. Cercetați fiecare idee, fiecare dorință și fiecare vis deoarece acest lucru vă va descoperi de asemenea, care sunt lucrurile importante pentru voi și (să sperăm), care este scopul vostru în viață.

Cu siguranță că, cel mai întâlnit scop este, acela de a avea o carieră de succes și de a ne simți împliniți din acest punct de vedere. Imaginați-vă, de aceea, care este domeniul și/sau funcția cea mai de sus, în care vă doriți să ajungeți la un momentdat. Este simplu, imaginați-vă..

Atenție!!

Sunteți responsabili pentru acțiunile pe care le întreprindeți și nimeni nu va lua măsurile necesare îndeplinirii visurilor voastre (pot exista mici excepții), dacă voi înșivă nu vă manifestați în sensul acesta. Doar voi sunteți responsabili și puteți duce la bun sfârșit ceea ce doriți să realizați, Viziunea vă aparține.

Concentrați-vă atenția asupra a ceea ce doriți, gândiți cât se poate de detaliat, cu cât mai specifici termenii, cu atât mai bine.

De exemplu:

Anul viitor, vreau să scriu o carte de afaceri, care să se vândă în două zeci de mii de exemplare. Fac asta cercetând toate domeniile de afaceri și intervievând 100 de antreprenori.

Printre aceștia, se află următorii:

Merg la sediul acestora și voi discuta personal cu ei. În sensul acesta, abordez următoarele subiecte:

și pun următoarele întrebări:

Apoi, voi lucra la cartea aceasta cinci zile/săptămână, 5 ore/zi, între orele 20:00 și 01:00.

Materialul de studiu, îl voi aduna din biblioteci, librării și de pe internet.

Etc.

Lăsați imaginația să zburde, eliberați-o.

Așadar creați-vă propria viziune cu privire la viața personală și desigur în ceea ce privește viața de afaceri și ocupația voastră de zi cu zi. Faceți-vă visele realitate, împlinindu-le.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 27 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania