Visurile noastre și influența celorlalți

Salut!

Care e visul vostru, mai exact, pentru ce trăiți, care este scopul vieții voastre?

Cred că fiecare dintre noi are cel puțin un vis pe care dorește să și-l ducă la îndeplinire, un țel care îl sau o face fericit(ă).

Sincer să fiu, cu cât visul nostru are o durată mai lungă de îndeplinire, cu atât mai bine deoarece timpul de planificare e mai lung și el iar stabilitatea este mult mai mare (eu sunt un pic mai strateg..).

Nu pentru toată lumea e la fel dar, în definitiv nu contează, ceea ce contează este ca acesta să existe și să ne aparțină.

Mulți dintre noi ne lăsăm influențați în alegerile noastre de opiniile celorlalți și ajungem să ne dorim să fim ca aceștia.

Este asta ceva chiar atât de rău?

În nici un caz, am spus deja, experiența celorlalți ne poate inspira și deci, ne poate ajuta să ne realizăm propriile noastre visuri.

Întrebarea care se pune este următoarea:

Suntem noi capabili să ne îndeplinim scopurile/visurile, avem noi ceea ce ne trebuie, putem să facem asta?

Părerea mea este că potențialul nostru ca oameni este practic, infinit. Problema nu este puterea noastră de realizare ci mai degrabă puterea celorlalți asupra noastră pentru că, cei mai mulți dintre noi nu au forța de a se elibera de sub imperiul influenței celorlalți, vorbesc aici despre influența negativă, mai exact despre negativitate.

Societatea ne spune că ”modestia”, este un lucru de dorit, că este bine să adoptăm o atitudine modestă și să ne mulțumim cu ce avem.

Vreau să am succes în ducerea la îndeplinire a visurilor mele iar acestea (să spunem..), sunt mari!!

Este această dorință a mea egoistă sau lipsită de modestie?

În opinia mea, este chiar invers. Să spui ceea ce vrei să realizezi și chiar să și realizezi acel lucru, ne face oameni sinceri și iubitori cu noi înșine și cel mai probabil, cu ceilalți.

După părerea mea, ceea ce este lipsit de modestie și chiar infatuant este să minți, să gândești ceva, despre tine sau despre altcineva și să spui altceva.

Din păcate, majoritatea oamenilor se află în cea de-a doua categorie și mint spre satisfacția lor personală.

Exprimându-mă altfel, opinia celorlalți cu privire la noi, este aproape întotdeauna mincinoasă, fie dintr-un motiv zis pozitiv fie dintr-unul negativ, ambele fiind de fapt negative.

Oamenii tind să nu spună adevărul fie din dorința de a evita să ne rănească fie din aceea de a se proteja pe ei înșiși.

Sincer să fiu, înțeleg mai bine cel de-al doi-lea motiv deoarece, spiritul de autoconservare este mai util nouă decât acela de caritate iar oamenii fiind în esență egoiști, se explică mai bine.

Acum, revenind la prima mea întrebare, vreau ca toți să înțelegem faptul că indiferent care sunt visurile noastre, acestea nu trebuie în nici un caz să fie subsumate visurilor altora. Pentru mine, fiecare dintre noi are dreptul și își poate îndeplini cel puțin un vis și doar acest proces ne poate aduce fericirea.

Destinația e mult mai puțin importantă (dacă putem spune că e), decât drumul până acolo.

În concluzie, luându-i în serios pe cei care se mulțumesc cu puținul care li se întâmplă, acceptând sfaturile lor ca adevăr și asumându-ni-le este o greșeală. Spun asta deoarece, influența celor din afară este subiectivă de cele mai multe ori.

Lucrați la scopurile voastre și duceți-vă visurile la bun sfârșit, așa cum știți voi mai bine.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 3 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania