Poate fi autismul vindecat?
Aceasta este întrebarea la care fiecare părinte de copil autist vrea un răspuns pozitiv, așa este?
După cum am specificat în articolele precedente există în mod cert tratamente
care pot face ca autismul să fie mai ușor de suportat, dar, la fel de sigur este și faptul că acesta nu poate fi vindecat în totalitate.
Dintre multele terapii care pot ajuta persoanele ce suferă de tulburări din spectrul autismului am ales câteva despre care să vorbim în acest articol.
Terapii
Există câteva tipuri de terapii care pot fi de ajutor în tratarea autismului.
Terapia ocupațională, terapia fizică, cea comportamentală, aceea verbală, muzicală, senzorială, medicală, terapia prin jocuri și mai există și altele care pot schimba în bina viața unui copil autist. Aceste terapii cum am mai spus nu îl vor vindeca pe copil de autism, ceea ce vor face acestea va fi să îl învețe pe copil cum să facă față afecțiunii.
Tratamente alternative
Tratamentele naturale prind contur și își fac drum ca alternativă a tratamentelor medicamentoase în tratarea persoanelor ce suferă de autism. Aceste terapii includ folosirearea de ierburi în defavoarea medicamentelor care este știut că au multiple efecte secundare pe când ierburile sunt lipsite de acestea.
De asemenea vitaminele și suplimentele minerale pot ajuta la tratarea autismului ceea ce a dus la o cercetare mai profundă în acest domeniu.
Este recomandat însă să consultați medicul pentru a-l informa cu privire la ierburile sau tratamentele alternative pe care acesta nu le-a prescris deoarece este posibil ca unele dintre acestea să interacționeze cu medicația prescrisă de medicul specialist.
Deși aceste tratamente nu asigură vindecarea tulburărilor din spectru, acestea cu siguranță pot ajuta în ameloriorarea unora dintre simptomele întâlnite în cazul persoanelor ce suferă de TSA.
Melatonina
Un studiu desfășurat la Universitatea Medicală Vanderbilt și condus de către cercetătoarea Beth Malow a demonstrat că o doză între 1 și 6 mg de Melatonină poate ajuta copii și persoanele cu autism să adoarmă și să aibă un somn liniștit.
Melatonina este un hormon natural ce ajută la reglarea stării de somn cu starea de veghe.
Important!!!
Atât Malow cât și alți cercetători avertizează că este recomandat a se consulta medicul înainte de introducerea Melatoninei în tratamentul copilului autist.
Dietele bazate pe eliminarea anumitor alimente sunt și ele o metodă foarte eficientă de tratare a autismului. În articolul trecut am vorbit despre eliminarea Cazeinei și a Glutenului ca și metodă de îmbunătățire a comportamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autismului această metodă bazându-se pe excluderea alimentelor potențial alergice din dieta copilului.
Atenție!!!
Când administrați tratamente noi copilului autist este recomandat să nu administrați mai multe în același timp pentru ca să observați și să vă puteți forma o opinie cu privire la eficiența respectivului tratament. Este bine să permiteți o perioadă suficient de mare pentru ca tratamentul să își facă efectul și apoi să treceți la tragerea concluziilor.
Prudență!
Evitați să vă irosiți banii pe tratamente sau produse care pretind vindecarea tulburărilor de tipul autismului. În loc de căutarea unui medicament minune care să vindece autismul este o idee bună să vă axați eforturile pe tratarea simptomelor autismului pentru ca în felul acesta să ajutați persoana autistă să se bucure de o viață mai bună.
Succes!
Spune-mi ce crezi...