Video Marketing

Salut!

Există atâtea metode de a utiliza conexiunea la internet pentru promovarea produselor și/sau serviciilor noastre și de a le vinde totodată încât mi-ar lua foarte mult timp să vorbesc despre fiecare în parte. Astăzi vom vorbi un pic despre video marketing.

Ce înseamnă Video Marketing?

Video marketing este promovarea produselor și/sau serviciilor prin intermediul unor filmulețe, special făcute în acest scop și distribuite pe cât mai multe rețele de distribuire de conținut video.

Este cea mai la modă metodă de promovare în acest moment.

În internet marketing (IM), folosim această metodă de promovare pentru a oferi o justificare a existenței produselor noastre și a modului în care acestea îi pot fi de folos cumpărătorului. În scopul convingerii cumpărătorului și a câștigării încrederii acestuia, în filmul de prezentare, oferim conținut pe care acesta chiar îl poate utiliza. Pentru a păstra interesul, ca marketeri, introducem cumpărătorul într-o sesiune care îi antrenează psihicul și-i provoacă plăcere. De aceea, emarketerii de produse informaționale invocă vizual tonuri cât mai vii care deschid pupilele și-l fac să vrea să vadă mai mult.

În afaceri în general, folosim strategii de video marketing pentru a informa publicul și a-i aduce la cunoștință faptul că existăm. În felul acesta ne construim o imagine, un brand dar facem cunoscute și produsele și/sau serviciile pe care afacerea noastră le oferă.

În societatea de azi, cititul nu mai e la modă, de fapt știm cu toții, există cărți audio pe care le descărcăm pe dispozitivele noastre și le ascultăm. La fel, când este vorba de cititul etichetei unui produs sau a recenziilor acestuia, oamenii preferă să li se dea un film de prezentare. Nu mai e timp de citit.

Cu ajutorul filmulețelor, putem capta atenția cumpărătorilor moment în care îi putem ajuta să visualizeze produsul din punct de vedere mental.

Ce vor cumpărătorii?

Aceștia vor dovezi că produsele noastre funcționează și le aduc beneficii reale.

Cu ajutorul multitudinii de programe software precum suitele Adobe (AfterEfects în special), putem crea, practic, orice fel de simulări și demonstrații cu o ușurință uimitoare (mulți nu știu asta).

”O imagine face cât o mie de cuvinte”, spune un proverb, este perfect adevărat în afaceri, imaginea contează, oamenii vor să vadă decât doar să audă și este important să le dăm această posibilitate.

În mod similar, putem solicita cumpărătorilor în schimbul unei reduceri sau a unui cupon de cumpărături să înregistreze ulterior un clip video cu o recenzie a produsului pe care l-a cumpărat de la noi.

Unelte

Putem crea animații mai mult sau mai puțin sofisticate care să încânte privirea cumpărătorului și să-l determine să cumpere produsul sau serviciul pe care dorim să i-l livrăm.

Putem intra pe site-uri precum PowToon și să creăm animații video și prezentări care să atragă interesul cumpărătorilor. Acest site are, practic, sute de șabloane pentru orice mediu pentru care am putea crea o prezentare.

Desigur, dacă dorim să începem un proiect de la zero, este posibil.

Site-ul este Premium și binențeles că dacă dorim acces fără restricții avem opțiuni de unde să alegem cu plată.

VideoScribe este o altă platformă care ne oferă posibilități de animare. Această unealtă online este una ceva mai simplă ca PowToon dar foarte eficientă de asemenea. Spre deosebire de PowToon, VideoScribe necesită instalarea propriului soft pe calculatorul nostru.

Dacă dorim să reușim în internet marketing, am face bine să utilizăm toate uneltele și strategiile care ne sunt la îndemână.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Uncategorized Posted on: 22 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania