Valorificați-vă abilitățile și fiți utili

Personal_Development_300

Se spune că fiecare dintre oameni are cel puțin un talent sau un lucru la care se pricepe și pe care îl face foarte bine (huh!, și uite cum ajung să mă mir că există atât de mulți oameni fără ocupație). La fel se mai spune și că acest talent ne definește și ne modelează datorită faptului că face parte din însăși felul nostru de a fi.

De aceea, eu mă gândesc că fiecare dintre noi am putea contribui la binele comun punând la dispoziția celorlalți acest talente (talente) al nostru gratuit sau contra unei sume modice în felul acesta rotunjindu-ne de asemenea și veniturile dar trăgând un beneficiu și din satisfacția de a fi de folos.

Veți fii cu toții uimiți să aflați pentru ce fel de informații plătesc oamenii în zilele noastre. Așadar nu vă subestimați și dați-vă seama de impactul pe care îl puteți produce asupra acestei lumi și mai cu seamă asupra României doar punându-vă la lucru talentele oricât de nesemnificative vi s-ar părea vouă. Puteți scrie o carte de exemplu și împărtăși informații privitoare la ceea ce vă pune mintea la lucru (obsesiile, mai ales cele comune se vând foarte bine), după care să vindeți această carte online.

De exemplu este posibil să vă pricepeți la organizare iar lucrul cu oamenii să fie una din caracteristicile voastre. Ați putea avea abilități creative pe care le puneți în practică zilnic dar de care nu vă dați seama tocmai fiindcă fac parte din felul vostru de a fi.

Gândiți-vă la abilitățile pe care le aveți și faceți parte și altora din acestea pentru ca și aceștia să vă recunoască calitățile. Cine știe dacă nu veți face din aceste abilități ale voastre o ocupație permanentă care să vă aducă venituri care să vă surprindă plăcut. De exemplu, abilitățile voastre în bucătărie sunt recunoscute de toți cei ce vă cunosc, o idee bună este să scrieți despre asta (a scrie e o abilitate care se poate învăța iar practica vă poate ajuta în sensul acesta), și în felul acesta să-i ajutați și pe alții să capete cunoștințe care le lipsesc.

Gândiți-vă cu atenție, e posibil ca în decursul timpul să fi acumulat informații de care acum vă puteți folosi pentru a face un ban în plus sau pentru a fi de ajutor și altora.

Poate că grădinăritul este unul din hobby-urile voastre, acesta poate reprezenta o oportunitate de afacere care vă poate aduce o mulțime de bani. Spre exemplu, în Spania, grădinarii și cei care se ocupă de amenajatul grădinilor câștigă bani serioși pe baza muncii lor.

Indiferent de modalitatea în care vă gândiți că ați putea să faceți și altora cunoscute talentele sau abilitățile voastre, fiți siguri că există persoane care le-ar găsi utile. Puteți face parte altora din abilitățile voarte pe care le puteți pune la dispoziție gratuit sau vă puteți decide să faceți niște bani din acestea vânzându-le sub diferite forme, sub formă de cărți digitale, cursuri online sau consultanță.

După cum am spus, oricine are o abilitate unică de care dispune și la care se pricepe ca puțini alții, de aceea este bine să vă analizați și să vă puneți în valoare talentele pentru ca atât voi cât și ceilalți să poată profita de asta.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală,Munca de acasă Posted on: 17 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania