Vă place ceea ce întreprindeți?

default_thumb

Îmi amintesc de când eram mic din povestirile bunicii despre vremurile când era ea mică. Îmi amintesc că-mi spunea că perioada copilăriei și adolescenței ei a fost una dintre cele mai dificile din secolul trecut. Bunica mea a venit pe lume în anul 1940 și al doi-lea război mondial i-a cuprins practic toată copilăria (ce-nsemna copilărie pe-atunci..), de aceea și din cauza faptului că locuia la țară ulterior când a crescut a simțit că nu are opțiuni și a venit la oraș (Giurgiu). Aici, pe lângă faptul că și-a construit o casă, s-a angajat ca femeie de serviciu la policlinica orașului. De aceea toată viața a regretat faptul că s-a angajat în acel loc de muncă și că s-a plafonat și nu a îndrăznit să renunțe pentru a căuta o nouă oportunitate (binențeles că înainte a mai lucrat și în alte locuri dar acesta deși era greu de îndeplinit și umilitor i-a conferit o anume flexibilitate care i-a permis să-și crească fiica (pe mama mea)).

Acesta este și subiectul articolului nostru de azi, doar o întrebare, una doar:

Vă place locul vostru de muncă și ceea ce lucrați?

Mulți sunt cei ce din diferite motive nu iau în considerare acest factor foarte important pentru fericirea lor și ajung să muncească în locuri pe care în mod real le urăsc.

Știți, din punct de vedere psihologic gândesc exact ca un occidental și am aceleași obiceiuri ca occidentalii, de exemplu dacă nu îmi place ceva la mine depun toate eforturile să mă schimb, în consecință vă dau același sfat și vouă ”dacă locul vostru de muncă nu vă place cel mai bine este să îl schimbați (man, jobs are a scarcity, are you serious?!, da, este esențial să evitați să persistați în situații care vă displac deoarece veți acumula stres și într-un final veți ajunge-n depresie). Amintiți-vă ”banii nu aduc fericirea, știu, doar numărul lor dar..”, după cum am subliniat de atâtea ori, numai acela care nu dorește nu găsește de muncă.

Un lucru foarte foarte important pe care l-am învățat din istorisirile bunicii mele este acela că educația este cel mai de preț lucru căruia este bine să îi acordăm o parte din timpul nostru.

Este foarte important să creștem personal și profesional, este important că dacă ne merge bine și simțim că suntem binecuvântați să mergem mai departe și să împrășiem binecuvântare în viețile altora de exemplu și să creștem și împreună cu ei (mă refer la ajutor, prea mulți au nevoie de el și prea puțin dispuși să îl acorde..).

De aceea dragilor, gândiți-vă la ce anume vă place să faceți și la cum v-ați putea dezvolta în sensul acela. Din punctul de vedere al unui loc de muncă, eficiența voastră crește preponderent cu satisfacția personală pe care o simțiți întreprinzând ceea ce întreprindeți.

Așa e, pasiunea pe care o simțim în legătură cu ceea ce facem joacă un rol foarte important și la locul de muncă.

Cariera este importantă în cadrul unei satisfacții personale mai ample, ceea ce vreau să spun însă este faptul că este bine să faceți o carieră din ceea ce vă place și să căutați să evoluați în acele domenii care pun accentul pe abilitățile voastre.

Așadar, indiferent de cariera pe care o alegeți, alegeți în conformitate cu ceea ce vă place să faceti și cu pasiunile voastre și evitați să căutați să vă forțați să vă placă ceva deoarece veți ajunge să urâți acel lucru.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 8 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania