Salut!
Așa cum am precizat în articolul precedent, internet marketing se referă în realitate la crearea și fructificarea de relații printr-o conștientizare accentuată a publicului.
Este interesant faptul că deși, campaniile de marketing online (IM), sunt mult mai puțin costisitoare decât oricare dintre celelalte forme de marketing, expunerea și eficiența acestora sunt semnificativ mai mari făcând până și campaniile de marketing prin TV să fie mult sub gradul de eficiență al marketingului pe internet.
De la email marketing la social media marketing, vorbim despre o multitudine de modalități de utilizare a internetului pentru a promova produse și servicii. O utilizare combinată a metodelor de marketing pe internet poate genera, de cele mai multe ori cele mai bune rezultate.
De exemplu, cum menționam în articolele precedente, blogurile pot reprezenta o resursă foarte importantă în strategiile de marketing datorită modului lor de lucru, în special a construcției lor și a conținutului afișat. Blogurile sunt gustarea preferată a motoarelor de căutare, cele cu, conținutul cel mai nou, cele mai consistent și cel mai relevant fiind și premiate de către acestea cu poziții mai bune.
Blogul unei afaceri vorbește de obicei despre produsele acesteia, despre evenimente ce pot avea loc la un momentdat și pot chiar reda știri despre afacere sau despre lucruri relevante acesteia. Tot în cadrul acestuia, afacerea poate detalia valorile pe care le reprezintă și modul în care se raportează la ele. Blogurile, nu sunt site-uri ample, ele pot conține informații utile dar nu sunt, ca să dau un exemplu ”site-uri de știri, cu toate acestea blogurile pot face diferența când vine vorba de conștientizarea publicului.
Blogul este o unealtă extrem de utilă.
Vorbind de promovare și marketing, este de prisos să reiterez aici valoarea indiscutabilă a marketing-ului pe rețelele sociale. Avem aici cel mai recent și de succes caz pe care-l putem studia și mă refer aici la Protestele contra ordonanței guvernamentale 13 și contra guvernului Grindeanu, unde protestatarii s-au organizat și au promovat evenimentul în special pe Facebook.
#Rezist a devenit cel mai puternic hashtag care a circulat vreodată pe Facebook în România.
Ceea ce avem de învățat de aici este că ”social media”, dă oamenilor posibilitatea de a discuta, comenta, recomanda (v. #Rezist) și răspunde unui mesaj, eveniment, produs, afacere, serviciu etc.
Dar, rețelele sociale nu sunt circuite folosite doar pentru propagandă, nu. Acestea pot fi utilizate pentru a informa și pentru a primi răspunsuri care pot ajuta firmele să înțeleagă impactul pe care produsele și/sau serviciile lor îl au în rândurile publicului lor țintă.
Rețelele sociale de asemenea, utilizate în mod inteligent pot și ele spori vizibilitatea afacerii și a produselor și serviciilor și pot duce la o conștientizare a publicului încă și mai dramatică.
Utilizate împreună, blogurile și rețelele sociale dar (opțional) împreună și cu alte unelte online ”pot trimite vânzările unei afaceri undeva în stratosferă”.
Ideea este că indiferent de uneltele online pe care le folosim pentru a ne promova afacerea nu doar pentru a ne spori vânzările ci și pentru a ne crea o imagine.
Succes!
Spune-mi ce crezi...