Salut!
Gândindu-mă la schimbările pe care le putem face în viața noastră, pentru a o îmbunătăți, am înțeles că viața este în mod cert, similară unei afaceri. Tocmai de aceea, cei ce știu să își conducă viața personală, au de obicei succes și în afaceri. Sigur o să spuneți, că sunt lipsit de sentimente dar, ia gândiți-vă un pic:
– Ambele există datorită dorinței.
– Ambele au (ar trebui să aibă), scopuri și obiective.
– Ambele necesită organizare.
– Ambele au nevoie de inovare.
– Ambele necesită implicare (activă).
– Ambele caută rezultate pozitive pentru a putea crește.
Sentimentele sunt un produs secundar al vieții, sigur, inevitabil dar, totuși secundar. Ceea ce învățăm, noi și exprimăm. Adică, sentimentele ne sunt insuflate.
Organizare
În funcție de țelurile și obiectivele pe care ni le propunem, un plan de viață, cu scopuri și obiective, exact ca în afaceri, se impune.
De aceea, indiferent de dorințele sau obiectivele și țelurile noastre acestea trebuie să fie concrete. Pentru a face o dorință să prindă contur în vederea unei duceri la îndeplinire, e natural să le punem în plan.
Punem totul pe hârtie. Înșirând o serie de dorințe și de idei ne oferă o viziune de ansamblu a ceea ce putem face cu viața noastră.
Americanii au făcut practic, un cult din organizare și în special din planificarea vieții, pornind încă de pe băncile școlii. Sigur, nu e posibil să o luăm de la cap dar, acum este momentul să ne punem ordine în viață și putem începe cu un plan.
Planul
Un plan se poate adresa oricărui gen de obiectiv. De exemplu să spunem că ne propunem ca obiectiv găsirea și obținerea unui loc de muncă bine plătit și pe măsura pregătirii noastre..
Găsirea răspunsurilor la următoarele întrebări este următorul pas:
Ce anume trebuie să facem pentru a găsi locul de muncă ideal, pentru noi?
Un răspuns ar putea fi, ”vom căuta zi de zi, în toate mediile noastre de interes”.
Cum și unde ar trebui să căutăm?
Un răspuns ar putea fi, ”vom stabili un program în care ne vom ocupa doar de asta, cu ore de căutare și toate detaliile”. Putem căuta în ziare, reviste, pe internet și oriunde am putea găsi informații referitoare la ceea ce ne interesează.
Putem structura planul în obiective mici, în sarcini ce trebuiesc duse la îndeplinire individual pentru a realiza un obiectiv mai mare. Pentru asta, obiectivele noastre trebuie să fie specifice.
E important ca în caz că lucrurile nu se desfășoară așa cum am dori, să continuăm în acțiunile noastre de atingere a obiectivelor și țintelor pe care ni le-am propus. Pas cu pas lucrurile pot ajunge la îndeplinire iar mentalitatea noastră trebuie să se afle de partea pozitivă a lucrurilor.
Savurând succesul
Succesul, e diferit pentru fiecare dintre noi, ca urmare, o idee bună este aceea de a ne premia pentru fiecare mic succes, pentru fiecare sarcină dusă la bun sfârșit și pentru fiecare obiectiv atins.
Atenție!!
Trebuie să înțelegem planul în toate detaliile lui având în minte tot timpul, imaginea de ansamblu și cunoștințele asupra a ceea ce trebuie realizat, când și cum, de către cine și unde.
Succes!
Spune-mi ce crezi...