Un moment de reflexie

Este posibil să mai fi vorbit despre asta dar dacă o voi face încă o dată nu va fi nici un bai.

Da știu, în ultimele articole am abordat un subiect atât de seducător precum afacerile pe internet mai precis ”internet marketing” și am observat cum putem porni o astfel de afacere pornind de la zero. Dar asta nu poate fi tot sau cel puțin ar trebui să fie mai mult de atât.

Înainte de a ne avânta pe meleaguri parțial sau total necunoscute este bine să ne oprim să cercetăm, să cartografiem, să tragem linii de demarcație. Vom face acest lucru stabilind un lucru ca fiind un  truism în afacerile online.

NUEXIST NIMIC GRATUIT PE INTERNET!!

Ducând ideea mai departe și extrapolând un pic putem spune fără posibilitatea unei greșeli că ”nu există afaceri gratuite pe internet nici antreprenori dezinteresați în a vă ajuta.

Am văzut cu toții mesaje de genul ”câștigă 10.000 $ în 7 de zile sau îmbogățește-te acum, fă 1000 $ pe zi, e ușor tot ce trebuie să faci e să cumperi cartea ”…” la prețul de numai 399 $. Pentru tine avem o ofertă nouă, 199 $ oferta expiră la ora 23:22. Sau una nouă, am auzit-o de curând..

Vrei să schimbi 75 de $ în 750 $..

Ați prins ideea ?

Așa numitele SCAMS (înșelătorii), cu toții primim din când în când mesaje nedorite în care ni se spune că dacă facem un anumit lucru vom primi în general bani, cadouri gratuite..

Antreprenori la început de drum se lasă ușor amăgiți de mirajul unor astfel de promisiuni, de propriile vise, de dorința de a economisi timp, de a fi propriul lor șef, de a se îmbogății chiar și în timp ce dorm.

NOT A SUCH THING!! (nu există așa ceva)

Nu vă lăsați amăgiți de astfel de afirmații precum ”deveniți milionari într-o lună”. În momentul în care cineva vă spune așa ceva este cu certitudine momentul să-i întoarceți spatele. Succesul nu se realizează peste noapte și fără efort. Este atrăgătoare ideea de a deveni antreprenori pe internet, de a da un șut unui job stresant și unor șefi stresanți în schimbul unei afaceri flexibile asupra căreia dețineți voi controlul.

E adevărat, chiar veți beneficia de aceste avantaje în momentul în care veți porni o afacere pe internet din confortul locuinței proprii și e chiar posibil să câștigați mai mult.

Sigur că da, conducerea unei afaceri pe interneteste un lucru foarte reconfortant și există o sumedenie de beneficii pe care acest lucru le poate aduce.

Dar (da există un ”DAR”), nu este atât de ușor, există riscuri reale în acest mod de a face afaceri. Nu e doar ”lapte și miere” în afacerile pe internet. De exemplu dacă aveți un loc de muncă și decideți să renunțați la acesta în favoarea unei afaceri pe internet este bine să fiți pregătiți și pentru eșec și să aveți deja un plan de salvgardare.

Afacerile cer timp și implicare astfel primul risc este acela de a vă pierde singura sursă de venit. În cele din urmă orice afacere comportă o marjă de risc și este recomandat să fiți conștienți de acest lucru. În orice caz, în calutate de antreprenori  vă veți afla în controlul propriului venit ceea ce este deja mai avantajos decât depinderea de alte persoane cu motivațiile și capriciile lor în procurarea acestuia.

Subliniez, probabil vor exista perioade de pierderi așa că observați-le, studiați-le și învățați din acestea.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Bani,Startup de bază Posted on: 17 May 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania