Un alt fel de fericire

b6595be946a63cbd8be956cf75fea16cVoi știți ce doriți să faceți în viață? Știți ce anume vreți să lucrați sau ce carieră să urmați?

Societatea

Majoritatea dintre voi veți răspunde în mod sigur ”NU!”.

De ce? Pentru că societatea nu ne învață, în România cum să facem bani și nici cum să avem grijă de propriul nostru corp și de sănătate. Societatea românească nu îi învață pe membrii săi nici măcar cum să caute să fie fericiți. Ceea ce ne învață societatea este limba română, enlgleză, franceză etc., geografie, matematică etc. și apoi vrea ca indivizii să se comporte ca și cum ar fi pregătiți să-i facă față. Să fie acestea elementele de bază pe care să ne putem crea viitorul cu succes? No, aceste componente care se presupune că, compun până la urmă baza pe care să ne clădim inclusiv carierele, ne sunt impuse deoarece societatea vrea să ne integrăm, că hei!, haosul e anarhie, sau e invers?! Nici eu nu mai știu..

Unii dintre noi, suficient de norocoși, care începem o afacere pe cont propriu, muncim ore interminabile, nopți și zile, gândindu-ne că asta e ceea ce ne va face fericiți. Nasol, nu-i chiar așa!

Cariera

Cariera, mai ales în domeniile care implică lucrul manual, va aduce cu sine tot felul de certitudini, dureri de spate, stres și boli de inimă, ca să nu spun pierdere de membre sau altele de gen.

Mda, lucrăm la calculator în ziua de azi și cam asta e tot ce înseamnă lucrul cu mâinile în Românica, într-un birou stilat, la o firmă de succes dar chiar și aici durerile de spate, stresul și bolile de inimă își fac simțită prezența. Asta doar pentru că în societatea actuală ne spetim 24/7. Și dacă se întâmplă să găsim acel loc de muncă visat sau acea afacere ideală, cât timp credeți că vom rămâne acolo?

O viață?!

Nu, deoarece, vedeți voi, concurența e mare și deși noi vom fi siguri că suntem inteligenți și productivi pentru că ne dăm toată silința și facem lucrurile așa cum credem noi mai bine la un momendat ne vom simți subapreciați, vom crede că stăm pe loc (vă amintiți?!! Afacerile nu pot sta pe loc! Nici carierele!!) și că ceva ne împiedică să progresăm.

Motivul pentru care se întâmplă asta se află mai sus. Societatea nu ne pregătește pentru viață, menirea ei e să ne transforme cât mai repede în roboți.

Nu funcționează

Dar această integrare nu funcționează, nu mai funcțioonează pentru că, cu toate ca fiecare individ are în el însuși acea dorință intrinsecă, care îl determină să vrea mai mult, să progreseze și să obțină succesul, acest combustibil ne însoțește doar o anumită perioadă de timp, se consumă.

Școala voastră

Ce rămâne de făcut?

Reluați studiul însă, de data asta nu veți studia așa cum sau ce dorește societatea (nu mă refer la ce se cere) ci o veți face în propriul vostru ritm și veți studia doar ce vă va face plăcere. Gândiți-vă puțin, ceea ce vreți de fapt se rezumă la cunoștințe. De data asta nu veți mai învăța ce vă impune societatea, ci veți studia doar ce vă pasionează, doar ceea ce vă fascinează imaginația și vă face să simțiți că trăiți, în propriul vostru ritm, cât considerați voi zilnic. De data asta satisfacția va fi adevărată și va veni de la voi înșivă.

Apoi, procedând în felul acesta veți ajunge să dețineți o cantitate bogată de informații, informații pe care le veți putea transmite mai departe celor ce vor avea nevoie de ele.

Concluzia pe care am pus-o în context mai sus și pe care o voi concretiza acum este că azi, acum, lumea e doar un orășel și cu toții dispunem de o oportunitate de care nici o altă societate înaintea noastră nu a putut beneficia.

Aceasta este accesul la internet.

Succes!

b6595be946a63cbd8be956cf75fea16c

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 1 November 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania