Trei principii pentru succes

Salut!

Ieri am discutat un pic despre puterea dorinței, lucru acesta m-a pus pe gânduri și m-am decis să continui subiectul..

Ideea prezentată în articolul anterior este una simplă, ”o dorință mare se va duce singură la îndeplinire”, cu alte cuvinte, ne va obliga pe noi să o ducem la îndeplinire, într-un fel sau altul..

Ce ne spune acest concept?

Că succesul este la îndemâna tuturor!

Vasăzică, chiar și eu pot avea succes?!!

Oricine se poate bucura de succes în viața asta, oricine, nu contează abilitățile, talentul nativ sau situația social-financiară care ne recomandă.

Ceea ce e bine să înțeleagă toți oamenii, este faptul că succesul nu depinde în nici un fel de condițiile în care trăim și/sau creștem decât prin prisma efectului pe care acestea îl exercită asupra mentalului nostru.

Ce vreau să spun?

Educația ne poate modela mentalitatea și ne poate da o serie de abilități dar, sunt deciziile noastre, acelea care ne asigură succesul, determinarea noastră de a ne duce la îndeplinire visurile.

Fiecare dintre oamenii de succes au trecut prin situații dificile, mulți au fost săraci, au falimentat de n ori, contestați, respinși și umiliți în orgoliul lor.

Oamenii, adoră să complice lucrurile, oamenii de succes știu cu toții că, lucrurile simple dau cele mai bune rezultate.

Există câteva principii, pe care succesul le cere a fi respectate, celor care vor să se bucure de el iar acestea sunt:

1. Primul dintre principii este Dezvoltarea unei mentalități specifice succesului, îndrăzneala de a trece la acțiune.

Aici e primul hop unde oamenii tind să se împiedice.

Din fizică cunoaștem că orice acțiune are o reacție opusă egală în intensitate, de aceea, știm că, nimic nu e întâmplător și totul are un fundament. Am spus că ”educația ne poate modela mentalitatea”, ceea ce vreau să spun este că, mediul educațional poate avea un efect direct asupra mentalității noastre și ne poate influența comportamentul.

Lipsa unei educații adecvate, ne poate determina să ne închidem în noi și să dezvoltăm temeri cu privire la tot ce ar putea însemna un potențial succes. De aceea, o mentalitate care să ne împingă la acțiune indiferent de condiții, este de dorit. O idee bună este să învățăm din orice fel de experiențe, pentru că, adesea viața ne furnizează lecții menite să ne învețe să devenim înțelepți și să ne dezvoltăm. Atitudinea corectă este una proactivă și plină de hotărâre.

Al doi-lea principiu ne spune că, ”nimic din ceea ce merită (succesul/fericirea), nu poate fi câștigat cu ușurință”, așa că, este de bun simț să fim pregătiți pentru a lucra cu sârguință la ceea ce ne dorim. Succesul presupune efort din partea noastră și ar fi bine să fim pregătiți pentru asta.

Afaceriștii americani au o maximă foarte interesantă care sună cam așa:

”Those who fail to plan, plan to fail.

Cei care nu își fac planuri, planifică să dea chix.”

De aceea, al trei-lea principiu este Planificarea. A cunoaște direcția în care ne îndreptăm și a planifica pentru ajungerea cu succes la destinație, poate face diferența. Un plan cât mai detaliat a ceea ce înseamnă succesul pentru noi, ne poate ajuta foarte mult.

Succesul poate însemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi dar, cu siguranță, acesta poate fi atins, urmând cele trei principii de mai sus.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 11 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania