Totul despre alegerea unei firme de servicii traduceri profesionale

Salut!

Tot mai frecvent avem nevoie de servicii de traduceri, mai ales în cazul în care afacerea noastra se extinde și la nivel internațional.

Pentru ca dificultatea identificării unei firme de servicii traduceri profesionale să fie eliminată, este necesar să stabilim o serie de aspecte și criterii pe care aceasta va trebui să le indeplinească. În acest sens ne vom raporta la nevoile unui client ce dorește să realizeze o traducere de importanță majoră.

Înainte de toate, trebuie să găsim biroul care ofera traduceri în și din numeroase limbi, pentru domenii variate. În general, acestea acordă o atenție sporită fiecărei sarcini pe care o au de îndeplinit, fiind mult mai responsabili pentru că există un personal dedicat și specializat pe domenii specifice.

De ce trebuie să alegi cu atenție firma prestatoare de servicii traduceri profesionale?

Este important mai cu seamă atunci când vine vorba de un act sau un document oficial, atunci o prioritate este reprezentată de găsirea celei mai bune firme pentru domeniul respectiv. Dacă personalul nu a mai realizat sau nu deține cunoștințele necesare pentru a efectua o traducere medicală de exemplu, șansele ca aceasta să respecte cu fidelitate terminologia din limba sursă pot oarecum să fie puse sub semnul întrebării.

De asemenea, trebuie sa te convingi că acesta deține autorizația care îi ofera dreptul de a presta serviciile de traducere. Fiecare angajat trebuie sa aibă studii de specialitate pentru a-și putea exercita funcția de traducător. Odată cu semnarea actului de către respectiva persoană si ștampilarea acestuia cu parafa societății, responsabilitatea pentru traducerea realizată este asumată de respectivele părți.

Este un domeniu destul de riscant, mai ales când vine vorba despre traducerile de prescripții sau prospecte medicale, dar și de documente tehnice, pentru că acestea pot reprezenta cauza unor efecte nedorite ulterioare utilizarii respectivelor produse.

Experiența este un criteriu foarte important în ceea ce privește alegerea firmei prestatoare de servicii traduceri profesionale și o cerință obligatorie pentru clienții mai pretențioși. De altfel, este și modul prin care o astfel de societate poate să reziste și chiar să prospere pe piață. Desigur, experiența nu poate fi un criteriu suficient, pentru că  seriozitatea contribuie și ea la crearea unui nume pe piață, în consecință acestea două constituie un melanj care crează un profil demn de o firma de traduceri.

Diversitatea serviciilor este un alt aspect care te interesează atunci când cauți o firma in domeniu. Nu îți este de aproape nici un folos sa realizezi o traducere tehnică la un birou daca acesta nu îți ofera și posibilitatea de a o legaliza și autoriza. Așadar, asigură-te că optezi pentru exact ceea ce ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa faci mai multe drumuri in acest sens.

Timpul de efectuare a traducerilor este un alt factor important de avut in vedere.

Va fi sarcina indeplinita la timp sau nu?

Cei care au nevoie de traduceri în regim de urgență trebuie sa specifice acest aspect în momentul predarii textului de tradus pentru a evita neplăcerile ce ar putea aparea ulterior.

Poate ca nu este o ideea prea bună să alegi în funcție de preț, dar sigur trebuie sa ții cont și de asta. Ar fi absurd să plătești dublu pentru o simplă traducere, așa este?

Documentează-te deci in privința unei traduceri, respectiv a uneia de specialitate, pentru a-ți face o idee asupra costurilor.

Dupa ce ai realizat o listă, scrisă sau imaginară, care să conțină criteriile pe care trebuie să le indeplinească firma prestatoare de servicii traduceri profesionale vizate, poți porni în căutarea acesteia, eliminând din start variantele necorespunzatoare. Accesează și servicii-traduceri.ro dacă vrei sa îți faci o idee în privința calităților pe care trebuie sa le detină o astfel de societate, precum și a serviciilor pe care trebuie să le includă aceasta.

Vrei calitate, promptitudine și eficiență?

Inova Translations

Profesioniști în domeniul traducerilor, ce traduc în seriozitate, calitate și minuțiozitate activitatea pe care o prestează și căreia se dedică.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 22 September 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania