Tot ceea ce aveți nevoie e dragoste

default_thumb

Salut!

All you need is love!

Știm cu toții versul de mai sus (The Beatles) devenit un celebru motto ulterior.  Este interesant cum atâți de mulți oameni au îmbrățișat acest motto și totuși atât de puțini s-au bucurat de succes.

Care este legătura, huh?

Dacă-mi amintesc bine, mesajul pe care John Lenon vrea să îl transmită este că având dragoste poți totul. Oh, cu certitudine pot fi de acord cu asta. Același mesaj îl transmit și Lamar și Jemini în Shine. Acești artiști cu viziune și alții ca ei (ex. Rappers against racism) ne transmit ideea că într-adevăr cheia tuturor victoriilor este dragostea.

Ok, subiectul este destul de larg, recunosc.

Cum ne raportăm noi însă la dragoste?

Este interesant modul în care ne privim pe noi înșine, de cele mai multe ori refuzând să ne apreciem propria persoană la adevărata noastră valoare (în sinea ei, valoarea umană este inestimabilă) din motive care după părerea mea sunt cât se poate de egoiste, precum falsa modestie (ce-o zice lumea?!).

Încă un lucru extrem de egoist pe care îl găsim în folclorul românesc de astă dată, sună cam așa:

– ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, fără a da însă vre-un indiciu despre cum ar trebui să arătăm iubire față de noi înșine.

Știm morala proverbului în sine dar nu știm cum s-o punem în practică.

Haideți să ne plimbăm un pic..

Vă iubiți pe voi înșivă așa cum sunteți?

Uh, cunosc o sumedenie de persoane care s-ar oripila până și la a formula cât de cât un răspuns la această întrebare. Vedeți voi, în mintea multora, a arăta respect în primul rând față de propria persoană este un semn de egoism. Paradoxal este faptul că tot aceste persoane susțin că a respecta pe toată lumea înseamnă a te respecta pe tine însuți.

Interesant, așa e? Mda..

Din punct de vedere fizic și mental, cum tratați lucrurile între voi și propria persoană?

Cunosc oameni care atunci când vine vorba de a se îngriji de ei înșiși devin un haos total. Știu oameni mari în toată puterea cuvântului cărora când li se sugerează un control medical se tem asemeni unui copil de 3 ani când aude de Bau-bau.

Oamenii rareori înțeleg faptul că, corpul uman este o mașină cu operare 24 din 24. Mulți dintre noi mănâncă tot felul de prostii (mea culpa!) fără vre-un pic de conștientizare a repercusiunilor pe care le va avea în timp un astfel de comportament.

Din punctul acesta de vedere, voi cum vă purtați cu, corpul vostru, cu ce anume îl alimentați, faceți voi exercițiile fizice necesare în fiecare zi sau nici nu știți ce-s alea? Urmați vreo așazisă dietă minune care vă garantează silueta pe care o visați sau v-ați stabilit un stil de viață sănătos care nu garantează rezultate decât în timp?

Acum, din punct de vedere psihologic oamenii tind să se comporte la fel sau mai rău cu mentalul lor ca, cu corpul lor. Aceștia oferă același tip de hrană nocivă și psihicului lor, lucru care în timp le accelerează degradarea fizică. Este la modă sindromul secolului XXI, Stresul și toți se înfruptă din acesta cu un nesaț de parcă ar fi cel mai fin Tiramisu.

Știți, toată lumea vrea să se bucure de viață dar puțini oameni vor fi de acord să facă ceea ce este bine pentru corpul și psihicul lor încă de la început. Este ceea ce Isus a numit ”calea cea largă”,  majoritatea Aleargă pe ea.

Știu, nu există metode de evitare completă a stărilor de stres dar există soluții de reducere a acestora.

Astfel dragilor, ca să învățați ce este iubirea, învățați întâi să vă iubiți pe voi înșivă. În acest sens nenea doftoru’ spune:

Din punct de vedere fizic.

– Mâncați corect (ce nu vă dăunează, mai nou toate alimentele sunt dăunătoare, învățați să diferențiați)

– Beți multă apă (cică suntem n% apă, interesant!)

– Faceți cât de multe exerciții fizice puteți (vă amintiți?, suntem maișini, nu vreți să ruginiți)

Psihicul o ia razna uneori, de aceea:

– Evitați tot ceea ce înseamnă discuții negativiste. O clipă, nu spun aici să nu vorbiți despre lucruri grave, ci să evitați perspective care pot exagera situațiile.

– Suntem ființe sexuale, de aceea ocupați-vă de voi înșivă cu, candoare și amintiți-vă să evitați perspectivele negative (îmi amintesc de Woody Allen care a spus, ”sunt un amant atât de bun pentru că practic mult pe mine însumi, hooops!).

Amintiți-vă de asemenea că o vacanță din când în când nu a secat bugetul nimănui.

Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 28 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania