Știu că vreți să fiți antreprenori. Cum se face că știu?!
Păi, altfel de ce ați citi acest blog?
Da, există un milion de motive pentru care oamenii doresc să devină antreprenori și să-și înceapă propriile afaceri. Ar fi corect să enumăr câtev dintre aceste motive, doar așa, să ne aflăm cu toții în același film..
Hai să începem așa:
- Fără îndoială pe primul loc se află eliberarea de rutina zilnică, că să fim sinceri, libertatea este bunul cel mai de preț..
- Apoi, ideea că odată cu libertatea căpătați și controlul asupra felul în care vă desfășurați activitatea ceea ce vă va permite în cele din urmă să faceți ceea ce vreți din punctul de vedere al modului în care vă câștigați existența.
- Dintr-un alt punct de vedere creativitatea pe care aveți posibilitatea să o dezvoltați luând în considerare faptul că tocmai ați devenit liberi și puteți face ce vreți (v. mai sus..) face să fie îndreptățită dorința de a începe o afacere pentru că, așa e?!, când suntem liberi putem zbura mai sus..
- Potențialul vostru cu siguranță se va îmbunătății odată cu începerea unei afaceri și se va dezvolta de asemenea exponențial cu aceasta cadru care va permite o mai bună creștere a abilităților voastre prin acumularea de cunoștințe noi și mai ales printr-o educație permanentă.
- Atunci când aveți o idee nouă de afacere sau chiar aveți un produs nou pe care l-ați putea marketa se impune începerea unei afaceri.
- Timpul pe care l-ați putea petrece cum doriți se va măi și el odată ce veți avea propria afacere.
- Lupii singuratici acționează mai bine pe cont propriu. Vreți să dispuneți singuri de resursele voastre financiare și să gestionați doar voi proveniența acestora, începeți o afacere!
- Fară reguli stupide impuse de ”șef-rustrat”? Bine, începeți o afacere acum! BAAAM!!
- Deciziile vă aparțin și nu dați socoteală nimănui. Vă place huh?!, hai că știu că vă place! Începeți o afacere.
Acum, sincer să fiu, fiecare din motivele de mai sus fac ca inima să-mi tresalte și să îmi doresc să împrășesc și altora bucuria de a avea propria afacere. Știu că și voi simțiți la fel și că vă doriți să începeți o afacere, problema este însă că mulți dintre cei ce își doresc să facă acest pas nu gândesc în profunzime procesul de începere a unei afaceri.
După părerea mea există 7 pași pe care îi puteți face către o afacere de succes.
Aceștia sunt:
Investigarea
Planificarea
Operarea și monitorizarea
Rezolvarea problemelor
Extinderea afacerii
Vânzarea afacerii
nu, nu vom aborda acești pași în acest articol..
Investigarea
În această etapă vă analizați pe voi înșivă și opțiunile pe care vi le-ar putea oferi potențiala voastră afacere. Analizându-vă pe voi înșivă, este o idee bună idee să să analizați propria personalitate, nu pentru a găsi motive să renunțați ci să identificați caracteristici și trăsături în personalitatea voastră pe care eventual să le puteți dezvolta.
Pentru a vă ajuta în identificarea propriei personalități vom discuta (știu, știu, a mia oară..) în acest articol câteva tipuri de personalități sau caracteristici care pot forma o personalitate.
Executantul
Acest tip de oameni constituie o personalitate extrovertită care în general se pricepe foarte bine la rezolvarea problemelor, oamenii de tipul ăsta nu își fac griji, sunt foarte sigur pe ei, se bucură de tot ce li se întâmplă, se adaptează ușor, sunt îngăduitori, și pe de altă parte conservatori în valorile proprii. Acestora le plac lucrurile mecanic și sportul și detestă explicațiile lungi. Cam 10% dintre oamenii cu această personalitate devin antreprenori.
Directorul
Acesta este un alt tip de personalitate extrovertită, acest tip formând un tip de personalitate cordial, sincer, și decident, acesta fiind tipul de personalitate care dă lideri în domenii care necesită comunicare și gândire eficientă. Acest tip de oameni este de obicei bine informat și nu pregetă în a-și îmbunătăți permanent cunoștințele. Este posibil ca aceștia să pară mai posesivi și încrezători decât îi recomandă pregătirea uneori dar ei oferă mereu motiv serioase cu privire la comportamentul lor.
Aproxumativ 20% dintre aceștia devin antreprenori.
Wikipedia este o resursă neprețuită de informații și folosesc această ocazie să aduc mulțumiri Wikipedia.org.
Există în esență 16 tipuri recunoscute de personalitate, voi evita abordarea fiecăruia dintre acestea acum dar urmând cele două mari categorii ”introvertit și extrovertit” voi încerca să vă ofer o imagine asupra tipurilor de personalitate în care v-ați putea încadra.
Introvertiții se spune că sunt (meniți):
Educatori
Artiști
Oameni de știință
În general introvertiții sunt idealiști.
Extrovertiții sunt oameni:
Care performează în domeniile lor
Aceștia sunt vizionari, oameni de inspirație
Extrovertiții sunt în general darnici și grijulii
Aș putea merge mai în profunzime cu descrierea categoriilor celor 16 tipuri de personalitate dar ar fi ineficient. Ca atare, indiferent de personalitatea voastră, ați putea să dezvoltați abilitățile necesare conducerii unei afaceri.
De aceea..
Succes!
Spune-mi ce crezi...