Ținta, planul și strategia

Salut!

După câteva incursiuni în stabilirea obiectivelor, m-am gândit că ar fi o idee bună să dedic acest articol aprofundării conceptelor discutate anterior, evidențiindu-le prin exemplificare.

Motive pentru a vă stabili ținte și obiective

Să spunem că vă stabiliți ca țintă ”această țintă”:

 1. prin însăși stabilirea acesteia ați creat fundația pe care fundamentați ducerea la bun sfârșit a acesteia.
 2. pe măsură ce veți gândi planul strategic în legătură cu atingerea acestui deziderat, vă veți întări încrederea de sine.
 3. odată cu această încredere veți căpăta conștientizare și din momentul în care conștientizarea faptului că puteți realiza acest obiectiv pe care vi-l propuneți, vă va prinde, veți căpăta tot ajutorul de care aveți nevoie pentru a planifica și atinge orice țintă, nu doar pe aceasta.
 4. În felul acesta, veți începe să vă scrieți planul, veți descoperi noi obiective care se vor lega între ele pentru a duce la realizarea scopului principal.

Schiță de Plan

Pentru a vă da un exemplu am să schițez un plan pe care îl am deja în vedere:

Ținta mea este să scriu o carte pe tema ”Afaceri mici offline și în rețea” până la jumătatea anului viitor (01 Iulie 2018).

Scopul meu pe termen scurt este să ating un nivel înalt profesional în scrierea planurilor de afaceri și o conștientizare a potențialului propriu în această privință.

Planul este să scriu zilnic, timp de jumătate de oră pe zi doar pentru această carte.

O jumătate de oră nu reprezintă un sacrificiu prea mare pentru îndeplinirea unui astfel de obiectiv dar dacă ar fi să includ și cercetarea și lucrurile pe care nu le fac cât timp lucrez la carte, jumătatea de oră va crește în consistență iar sacrificiul va deveni și el mai evident.

Scopul meu pe termen lung (5-10 ani) este să scriu o serie de cărți care să vină în ajutorul antreprenorilor mici și mai cu seamă a celor cu totul începători, serie care  să ducă la o sporire a afacerilor de succes în România.

Motivul scrierii unei astfel de cărți                                       

Ca urmare a scrierii acestei cărți, cursurile pe care îmi propun să le scriu între timp vor putea beneficia de o bază de referință in-house, ca să spun așa dar, de asemenea publicul românesc duce lipsa unei literaturi în acest domeniu.

După cum puteți observa, planul meu este unul simplu dar acesta (cel de sus) reprezintă doar baza pe care se va construi planul meu.

După cum arată, schița întrunește toate elementele atingerii cu succes a țintei mele.

Ținta astfel are:

 • Un motiv întemeiat pentru care trebuie să fie atinsă iar acest motiv mă motivează și mă determină să lucrez la asta. Scrierea planului îmi va conferi o perspectivă asupra piedicilor pe care acesta le-ar putea întâlni, va evidenția detaliile strategice și va clarifica lucrurile care sunt puse în umbră de această țintă pe care mi-am propus-o.
 • Un scop pe termen scurt și unul pe termen lung.
 • Detalii specifice.

Notă:

După cum puteți constata, un plan poate fi foarte ușor întocmit și dus la îndeplinire. Cee ce e important să știți este faptul că Planul Strategic este suma detaliilor sale și cu cât aceste detalii sunt mai numeroase cu atât Planul este Mai Bun și mai ușor de dus la îndeplinire cu succes.

În consecință, faceți-vă planuri cât mai detaliat descrise și gândiți-le strategic pentru ca acestea să vă formeze un mod de gândire axat pe rezultate.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală,Productivitate,Startup de bază Posted on: 11 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

 • thaDomeron Projects SRL
 • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
 • Giurgiu, Numar 75
 • Giurgiu - Romania