Terapii alternative în cazul copiilor din spectrul autismului

În mod obișnuit tratamentul recomandat de medici cu privire la autism este cel medicamentos. Însă există de asemenea tratamente alternative care dau rezultate iar părinții ar trebui să le ia în considerare deoarece medicamentele

pot avea repercusiuni grave prin efectele negative pe care acestea le produc. Produsele naturale sunt o astfel de alternativă, ca de exemplu:

Tratamente nutriționale

Există diete care pot fi folosite în tratarea autismului. Acestea pot varia de la consumarea de alimente fără gluten până la eliminarea totală a alimentelor lactate.

Aceste ingrediente controbuie la problemele comportamentale și le accentuează pe cele emoționale.

Acizi grași Omega 3

Este bine cunoscut faptul că Omega 3 este un element esențial sănătății umane. Acești acizi grași s- a descoperit a fi de ajutor în tratarea autismului dar și a altor tulburări. Oamenii au observat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește somnul, tiparele comportamentale, activitățile sociale și per total sănătatea copilului. În privința procurării acestor acizi grași există două surse care vi-i pot oferi și anume, peștele și plantele.

Peștele conține EPA (acid eicosapentenoic) și DHA (acid decosahexenoic) exemple în acest sens fiind peștele ton, sardinele, heringul, păstrăvul etc.

În ceea ce privește plantele care conțin Omega 3 printre acestea se numără:

Nucile, uleiul de semințe de in, uleiul de nuci, soia.

De asemenea uleiul de pește poate fi adăugat dietei colpilului autist. Uleiul de pește poate fi găsi tsub formă lichidă sau incapsulat. Din cauza faptului că este posibil ca, copilul să aibă probleme cu înghițitul capsulelor este de preferat să fie folosit uleiul de pește lichid care poate fi găsit în diverse sortimente de gust și care poate fi adăugat în sucuri care sunt pe placul copilului.

Terapia prin muzică

Există studii care relevă beneficii reale pe care copilul autist le poate avea ca urmare a urmării terapiei prin muzică. Există momente în care unii copii autiști încep să fredoneze pe muzică chiar dacă ei nu obișnuiesc să vorbească. Aceasta este de asemenea o tehnică utilizată în formarea vorbirii copilului. Muzica poate avea și un efect calmant asupra copilului reducând în felul acesta durerea și disconfortul. Muzica îl poate relaxa astfel încât să poată participa la activități împreună cu alți copii.

Terapia prin simțuri

Copii autiști pot fi foarte sensibili cu privire la zgomote, gusturi, texturi și mirosuri. Aici intervine Terapia Integrării Senzoriale care ajută copilul să facă față și chiar să rezolve cauza care provoacă probleme. Această terapie poate fi folosită și pentru a calma copilul prin intermediul unui anumit miros sau prin atingerea unei anumite suprafețe care e știut că îi produce plăcere.

Terapia vorbirii

Terapia aceasta este aplicată în cazul tuturor copiilor autiști. Aceștia de obicei folosesc greșit cuvintele de multe ori având dificultăți în înțelegerea sensului cuvintelor precum ”mulți” sau ”puțini”. De aceea terapeuții pot ajuta la învățarea abilităților de comunicare și a gesturilor de către copiii care nu vorbesc. Aceștia îi mai pot învăța pe copii autiști și cum să citească limbajul corpului altor persoane.

Terapia prin joacă

Această terapie se poate dovedi foarte utilă în tratarea copilului autist. Ea poate crea copilului senzația de ralaxare prin intermediul practicării unor activități care îi produc plăcere acestuia. Terapeutul sau în alte situații părintele se joacă pe podea cu, copilul înmânându-i acestuia pe rând jucării în vederea observării jucăriilor care îi plac. În cazul în care copilul începe să se joace părintele sau terapeutul va interacționa cu acesta. După crearea unei relații intre părinte sau terapeut și copil acesta poate introduce un alt copil în joc. Această tehnică este una foarte bună în determinarea copilului autist de a se juca cu alți copii.

În mod cert acestea sunt doar câteva din multele tratamente alternative care pot fi aplicate în cazul copiilor din spectrul autismului.

Medicamentația nu este neapărat necesar să fie prima alegerea dar pentru un plan de tratare mai eficient tratamente alternative pot fi combinate cu medicamente specifice.

Ps – Probabil este o bună idee continuarea articolelor de acest gen pe acest site, de aceea cei interesați este bine să țină aproape.

Succes!

 

Etichete: , , , Filled Under: General,Uncategorized Posted on: 18 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania