Tehnici și idei

Unknown
Adesea ideile geniale  se nasc greu dar există ”sisteme” prin care acestea se nasc mai ușor.

Pentru a facilita acest proces puteți proceda în felul următor:

Educați-vă în domeniile în care doriți să progresați recte să aveți idei geniale. 

Pentru a putea avea idei creative este bine să aveți o bază de unde acestea să plece. Dacă doriți să aveți idei revoluționare și creative este necesar ca acestea să fie hrănite și șlefuite astfel încât acestea să merite să fie luate în serios. Pentru a ilustra mai bine această necesitate următorul exemplu ar trebui să fie relevant:

Doriți să creați un nou tip de mijloc de transport care sa utilizeze resurse regenerabile pe post de combustibil. Nu doar că va fi nevoie să aveți cunoștințe în domeniul transporturilor dar va trebui să aveți deasemenea cunoștințe specifice construcției de mașini și chiar să adunați informații de la oameni cu privire la cum doresc aceștia să foe acest nou mijloc de transport.

Tehnici de generare a ideilor. 

  • Ideile se nasc în minte iar mintea urmează anumite trasee și modele. Puteți deasemenea utiliza anumite tehnici pentru generarea ideilor. Considerați următorul exemplu:
  • Doriți să creați un nou concept de mașină. Luați ca exemplu următorul exercițiu.
  • Gândiți-vă profund la o formulă care să combine o serie de caracteristici și o sumă de idei. Apoi repetați în mintea voastră că aveți nevoie de o combinație utilă a acestora. Veți rămâne surprinși de cât de eficientă este această tehnică deoarece ea face apel la puterea minții.
  • Tehnica redefinirii problemelor în moduri care pot deschide noi arii care pot fi cercetate. În sensul acesta următorul exemplu este reprezentativ.
  • Redefinirea inexpresivității unor modele vechi în America de case pentru a le face accesibile mai multor oameni a condus la noi moduri de finanțare fapt care a condus la o mai facilă cale de cumpărare de case chiar și atunci când prețurile sunt în creștere. Imaginați-vă că daca ”mai bun/mai bine” se transformă în ”moduri mai ușoare de generare de profit” deschideți ușa unei mulțimi de posibilități astfel veți descoperi o sumedenie de tehnici de generare a ideilor.
  • Aveți de unde alege

Când abundența de idei este mare și aveți multe idei este o probabilitate mare faptul că veți găsi idei bune care pot fi șlefuite și modelate. Acesta este un alt motiv pentru care veți dori să vă educați sistematic în crearea de noi idei și concepte care să vă satisfacă.

Importanța conceptului

Daca ”măreț” este similar cu ”important” atunci trebuie să vă asumați responsabilități importante deci să aveți idei mărețe. Astfel nu este nimic rău în a inova un nou mod de bate cuie dar important este să gândiți la superlativ. În felul acesta a inventa o modalitate de stopare a războaielor sau a foametei este oricând o idee mai bună decât o nouă metodă de a bate cuie (deși și aceasta din urmă s-ar putea dovedi utilă la un moment dat.

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 3 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania