Sunt fericit iar asta e casa mea

 

Salut!

Am hotărât să mă mut în alt oraș și să-mi cumpăr un apartament, eventual o casă, Sibiu sau Sebeș de exemplu dar, mai apoi m-am răzgândit pentru că mi-am dat seama că  locul meu de naștere, casa în care am crescut, orașul pe care îl cunosc reprezintă în realitate inima mea, trecutul meu, e viața mea. De ce aș vrea să mă mut?

Păi, mă gândesc că un viitor mi-l pot construi oriunde doresc dar sunt lucruri care mă fac să mă întreb:

–  Ce fac cu moștenirea, cu visurile mele, aș putea să-mi reproiectez casa?

Uuups, cred că o iau de la zero, hai să vedem ce iese..

Zilele astea sunt cu totul băgat în productivitate, așa că pentru mine totul se leagă de acest lucru, astfel îmi imaginez spații largi, cel puțin în living, în dormitor spațiile mari sunt inutile..

Să vorbim despre casa care mă poate face fericit..

În primul rând pentru a putea începe construirea noii mele case va trebui să evaluez și ulterior să vând una dintre proprietăți sau pe ambele, până la urmă (mda, am două case, una situată pe malul unuia din canalele Dunării, la nivel înalt..).

În sensul acesta voi angaja serviciile unui evaluator ANEVAR dar, să presupunem 100.000 de Euro, bani care vor constitui și bugetul meu.

Acum, eu îmi propun construirea unei case cu parter plus un etaj, ceva caracteristic sudului Spaniei (Catalonia fiind una dintre regiunile europene pe care le prefer).

Casa pe care o voi construi o voi amplasa pe un teren pe care am pus ochii, 550 m² undeva în centrul Sibiului sau poate voi lua un teren în Sebeș, lucru care automat face să îmi zboare din buget 28-30.000 de Euro.

Casa pe care mi-o doresc este potrivită pentru  o familie formată din 2, 3 sau 4 membri.

CUM SĂ ARATE CASA PE CARE O AM ÎN VEDERE?

Parter plus etaj

Îmi place un proiect de casă de la AIA PROIECT dar, îl vreau modificat, mai bine spus, în loc de parter plus mansardă, eu vreau parter plus un etaj.

În viziunea mea casa se desfășoară pe două nivele, parter plus un etaj.

La parter are un living mare cu uși glisante din termopan unde domină două canapele în două dintre colțuri și pe perete un televizor 4k de 165 cm, o baie cu wc și duș și o bucătărie. De asemenea la acest nivel casa pe care o vreau/mi-o imaginez, are un garaj mare, pentru două mașini și un wc lângă (util în caz că avem o nevoie imediată ce nu suportă amânare).
Două piscine, una mică și una mare, lipite una de cealaltă. Lângă piscina cea mică, plasez o terasă, unde vizualizez o canapea, două fotolii și în mijloc o măsuță, tocmai bune să îmi permită să îmi savurez dimineața cafeaua în timp ce îmi iau încă o porție de internet, să citesc presa și să mai fac un bănuț online, așa ca de dimineață.

Sunt un tip căruia îi place dictonul ”lucrează cu mintea și mai apoi cu mușchii” (știu, șunculițele sunt evidente pe mine..) dar, faptul că există o legătură între productivitate și nivelul de confort pe care îl simțim atunci când muncim este evident.

Vara, terasa mea va fi cel mai potrivit loc pentru a-mi petrece ziua, navigând pe valurile internetului, Popey păzea, tataie!..

Productivitatea va spori cu siguranță în felul acesta iar contul meu se va îngrășa tot mai mult în fiecare zi.

Piscina cea mică trebuie să fie înaltă de 1m și să vină  în partea inferioară a celei mari, un pic călare pe aceasta.

În curte îmbinăm gazon verde cu un pavaj din pavele în model, roșu cu verde. Așadar, pun gazon care pornește de lângă gard și se întinde până aproape de piscina mare, care e înconjurată de pavaj.
O potecă din pavaj șerpuiește prin gazon pornind de la poartă, un mic palmier se gudură în adierea vântului..

Pavajul arată bine și în plus, utilitatea acestuia este să ajute la evitarea noroiului care se poate forma aproape inevitabil în lipsa acestuia. Gazonul are în parte aceeași utilitate dar, contrastul dintre culoarea acestuia, cea a pavajului și cea a casei (alb) va da viață casei mele.

La limita pavajului în partea dinspre poartă, răsărind din gazon și mușcând un pic din pavaj, plantez o mică grădiniță de trandafiri și în mijlocul acesteia un lămâi.

De ce lămâi?

Pentru că îmi plac și dacă pot să culeg o lămâie din pomul meu, prefer asta..

Mergând mai departe în curte, în spatele casei, o chiuvetă și un grătar din cărămizi iar lângă el un roșcov mare (pom).

Chiuveta și grătarul vin împreună deoarece e o idee rea să aduc carnea din bucătărie până în spatele casei, la grătar (accidente se pot întâmpla, carnea se poate împrăștia pe jos..).

La etaj

Urcăm la etaj pe o scară aflată în afara casei, pe peretele casei protejată de acoperiș și pe încă una interioară.

Aici îmi imaginez trei dormitoare, o baie și o bucătărie mare. Scopul acestei bucătării este acela că o mare din timp o petrec în cameră (guess why!) și nu e tocmai oportun să urc cu mâncarea pe scări pentru a lua masa în pat iar mărimea acesteia este direct proporțională cu importanța pe care i-o acordăm. Eu acord o importanță deosebită acestui aspect. În plus iernile sunt rele ”la Românica” și acesta constituie un motiv în plus pentru care e de preferat ca bucătăria principală să fie la etaj, lângă dormitoare.

Dormitorul principal este pentru dormit dar, o plasmă deșteaptă de 165 cm pe diagonală nu strică în cameră pe perete sau scufundându-se în acesta, în felul acesta internetul curge iar eu mă pot bucura de divertisment.

Productivitatea rezidă din acest punct de vedere din însăși faptul că nu este nevoie să cobor în living pentru a viziona ceva la tv sau pentru a lucra.

Celelalte două dormitoare sunt pentru copii.

Aceasta nu e casa la care visez, asta este casa pe care deja o am, în minte desigur însă, cam tot ce îmi propun duc la îndeplinire. Mă voi muta curând în casa aceasta iar acest ”curând”, depinde doar de mine.

Ok, nu depinde doar de mine dar, cu siguranță pentru asta este AIA PROIECT care ne oferă proiecte case.

PROIECT CASA PARTER ȘI MANSARDA FREZIA P+M

Proiectul ales de mine de la AIA PROIECT poate fi modificat și personalizat pentru a corespunde întru totul cerințelor mele de confort.

În felul acesta, în loc de mansardă, AIA PROIECT îmi poate proiecta un etaj și în loc de 2 camere, îmi poate proiecta 3. În locul sălii de dining și a dormitoarelor, AIA PROIECT îmi poate pune un living încăpător iar garajul poate fi amplasat în anexă conform proiectului sau poate fi încorporat în casă.

Mansarda poate fi reproiectată într-un etaj cu o baie, o bucătărie și trei dormitoare. Două piscine pot fi amenajate pentru că loc există.

Știu că se poate pentru că valorile pe care AIA PROIECT pune preț se confundă cu valorile mele, productivitatea, dezvoltarea personală, respectul și colaborarea fiind valori după care mă conduc în fiecare zi.

Așa e, am sărit mult din buget pentru că 100.000 vor fi insuficienți dar asta e casa mea și o voi construi.

Acum, aș prefera să rămân în orașul meu și să îmi construiesc o casă nouă, pe malul apei sau chiar să o reproiectez pe cea pe care o am acolo deja și prin intermediul AIA PROIECT astfel să construiesc una nouă, așa cum îmi doresc.

Adevărul este însă că, casă este unde îți este inima iar inima îți este unde îți este familia și acolo unde sunt cei pe care-i iubești așa că orașul nu contează, pot apela oricând la serviciile oferite de AIA PROIECT și voi primi ajutorul necesar în construirea casei care mă face fericit.

Succes!

Filled Under: Uncategorized Posted on: 2 October 2017

One Comment on “Sunt fericit iar asta e casa mea”

 • Proba 3. Case frumoase pentru oameni fericiți

  7 octombrie 2017 at 18:40

  […] Sunt fericit iar asta e casa mea […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania