Succesul vostru în 3 lecții

Personal_Development_300

Succesul este ceea ce căutăm cu toții în fiecare aspect al vieții noastre.

În sensul realizării acestui succes din punctul meu de vedere și al multora este necesar să știm să ne stabilim obiective și să realizăm planuri. Această abilitate trebuie cultivată pe cât posibil de fiecare dintre noi.

Probabil că vă întrebați ”de ce nu își propun oamenii obiective în general?”. Părerea mea este că românii nu au fost învățați să gândească strategic și la drept vorbind tot în general aceștia nu sunt serioși cu privire la propria existență.

În consecință, prima lecție a acestui articol este aceasta:

– Fiți serioși și nu lăsați lucrurile la întâmplare (știu, ”controlul e o iluzie and all that shit!, dar credeți-mă, dacă aveți o hartă este mai posibil să ajungeți la destinație decât dacă nu aveți una)..

Fiți hotărâți cu privire la obiectivele pe care vi le propuneți și purcedeți la realizarea acestora.

Este bine să înțelegeți că este important să învățați să vă stabiliți obiective încă din școala primară când vă aflați încă în procesul de formare al obiceiurilor. Sigur, copii români fac ceea ce văd în familie și cel mai adesea (din nefericire) adoptă același limbaj și cum discuțiile în familie au cea mai mare influență asupra acestora, copii rămân captivi toată viața lor (dacă nu intervin corecții) unui mod nefast de a percepe și face lucrurile.

Apoi, a doua lecție a acestui articol este asta:

– Întocmiți un plan pentru fiecare obiectiv structurat pe sarcini individuale, în acest fel vă veți atinge obiectivele mai repede și mai eficient.

Știți, majoritatea oamenilor sunt spectatori ai propriei lor vieți, aceștia par să fie doar pasageri într-un tren care inevitabil are o singură direcție. Cred că este momentul să extrapolez subiectul de azi, imaginați-vă, cum ar fi să vă faceți un plan pentru viața voastră acum. Imposibil? Hei, dacă voi credeți că e imposibil sigur așa este (Henry Ford) dar doar pentru voi.

Cei care încă vă întrebați cu ce ați greșit, cine v-a dat acest ”destin”, știu că vă simțiți descurajați și dezamăgiți de întorsătura pe care au luat-o lucrurile la un momentdat. Well, nu fiți, conștientizați faptul că situația actuală a vieții voastre este consecința deciziilor proprii și începeți să determinați schimbările necesare schimbării vieții voastre.

Știu, e greu dar tot ceea ce merită a fi înfăptuit este greu tocmai pentru ca efortul să sporească bucuria reușitei.

Scrieți cu mâna voastră planul și obiectivele pentru că făcând astfel acestea vi se vor întipări în minte și vă va ajuta să vă concentrați mai bine pe punerea în practică a acestuia. Acest plan este de preferat să includă tot ceea ce este important pentru voi. Creați astfel sarcini pe care mai apoi să le îndepliniți secvențial. În felul acesta veți ști permanent unde vă aflați și ce trebuie făcut pentru a merge mai departe.

Ce se întâmplă dacă unul din obiective nu este atins la timp?

Upss da, se poate întâmpla (știți, Neprevăzutul este un invitat inoportun)..

No worry man! Uh yeah, nu vă faceți griji, doar accelerați lucrurile restabilind ordinea priorităților. No, nu e greu, haideți, sunteți foarte inteligenți (doar citiți acest blog (IQ-ul vostru a spart 160 deja)). Orice vă propuneți să realizați este realizabil, știți asta!

Este frustrant și obositor atunci când lucrurile nu funcționează cum dorim noi și este destul de ușor să ne lăsăm seduși de renunțare, așa e, nu putem controla totul și nu toate dificultățile pot fi evitate dar în mod sigur cu un plan bine întocmit multe dintre aceste situații care amenință să ne devieze de la traseul nostru pot fi anticipate și rezolvate din timp.

Vă asigur personal că dacă vă faceți un obicei din a vă planifica evenimentele care pot apare în viața voastră (nu, nu e un paradox, ”eveniment” e doar un cuvânt..), v-o veți simplifica în mod semnificativ.

Ajungem acum la ultima lecție pe care vreau să o înțelegeți din acest articol, și anume:

– Depuneți eforturi pentru că este viața voastră, fiți determinați să reușiți și oricărui zid îi va fi greu să vă stea împotrivă.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 14 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania