Succesul în trei pași

Salut!

Am vorbit de nenumărate ori în cadrul acestui blog, în anii precedenți, despre succes și despre ce înseamnă acesta în plan personal dar și în plan profesional sau de afaceri.

Este important să reiterez opinia mea cu privire la acest subiect, pentru că nu puțini dintre noi nici nu au o părere în legătură cu acest subiect, ceea ce e trist deoarece, aceștia caută un succes despre care nu știu mai nimic în afara faptului că îl vor..

Cred că succesul este acel cuvând care poate fi descris de fiecare dintre noi ca fiind ceva particular nouă..

Așadar vă voi da definiția mea cu privire la ceea ce înseamnă succesul.

Definiție:

Vreau un viitor

Fiecare dintre noi putem privi în viitor, prin ochiii copiilor noștrii. A vedea îîn aceștia un succes încă dinainte de a-i naște este esențial unei vieți de succes.

Privesc la viitorul României și nu pare prea strălucit.

Vreau să iubesc

Pentru a avea un viitor precum cel de mai sus, este o idee bună să mă îndrăgostesc și să-mi întemeiez o familie. Soția și viitorii copii îmi vor da în felul acesta speranță și acum, având pe cine să iubesc mă aflu deja cu un pas mai aproape de succes.

Vreau să mă mențin ocupat

Obiectivul ăsta e un pic cam complicat deoarece nu toți oamenii privesc la prestarea de activități ca la ceva ce i-ar putea împlini, unora le place să lenevească dar, hei, e și ăsta un obiectiv.

Pentru mine care sunt hiperactiv și care și în somn îmi dau sarcini de îndeplinit, este o necesitate absolută. Nu pot sta degeaba!

Asta este pe scurt definiția mea în ceea ce privește succesul în viață (mi se pare că am mai dat-o o dată..). Este simplu să vizualizezi succesul când știi ce vrei și mai cu seamă e ușor să îl duci la îndeplinire.

Cum putem avea parte de o viață de succes?

Succesul este o trudă permanentă însă. În fapt, nimic din ceea ce considerăm (fiecare dintr noi), succes nu e obținut cu ușurință pentru că tot ce vine cu ușurință, tot la fel e și apreciat.

Succesul e doar un concept filosofic decât pentru cei care nu au curajul să-l revendice și să lupte pentru el.

După cum spuneam într-un articol anterior, succesul este un ușor amestec între o atitudine corectă și  rezultatele pe care le produce această atitudine a noastră, cu alte cuvinte, succesul ni-l facem cu mâna noastră.

De ce e nevoie?

Viziune

Dacă vorbim de afaceri, atunci avem nevoie de viziune dar, dacă vorbim de viața personală și doar atât, e de ajuns să știm ce vrem cu adevărat, pe ce anume ne bazăm (de obicei pe noi înșine) și care sunt principiile cărora subordonăm existența noastră.

Focusare

Reușitele noastre depind în mare măsură de capacitatea noastră de a ne concentra asupra a ceea ce avem de făcut.

Riscurile sunt inerente vieții, succesul este și el în mare căutare de riscuri. Adesea vom întâlni situații în care vom avea de ales, de aceea e bine să fim siguri că alegem conform principiilor și valorilor pe care le avem pentru că, procedând în felul acesta vom câștiga succesul de partea noastră.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 29 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania