În articolul precedent am vorbit despre cum puteți învăța să scrieți mesaje și anunțuri publicitare.
În articolul următor vom continua pe același subiect ”anunțurile publicitare” și vom continua practic de unde am rămas.
În încercarea noastră de a asimila cunoștințe atât de necesare creării unor anunțuri publicitare eficiente următorul pas va fi să analizăm cele mai prost concepute 10 anunțuri publicitare din mesajele primite pe email sau din oricare alt loc din care v-ați decis să le culegeți.
Lista
Ca atare creați o listă cu cele mai proaste 10 mesaje publicitare.
Următorul lucru pe care va trebui să îl faceți va fi să le aplicați propria critică. Așadar în dreptul fiecărui anunț pe care îl considerați ineficient explicați care este motivul pentru care credeți că este un anunț publicitar prost. Exemple:
nu atrage atenția – nu reține interesul publicului
nu are nimic care să genereze dorința de a obține produsul
Completarea elementelor lipsă sau greșite
În continuare ceea ce va trebui să faceți pentru o mai bună înțelegere a procesului de creare a mesajelor publicitare este să rescrieți anunțurile considerate greșite în așa fel încât acestea să conțină elementele care le-ar putea face să schimbe statusul și să devină în acest mod eficiente.
Practica este mama performanței
Acum va trebui să practicați acest exercițiu pentru a îl integra ca una din abilitățile voastre.
Este nevoie de 21 de zile pentru a dezvolta o nouă abilitate. Aristotel spunea că suntem ceea ce facem în mod repetat, ca atare pentru a învăța ce trebuie schimbat într-un mesaj publicitar pentru ca acesta să dea dovadă de o eficiență oarecare este necesar să exersați și să analizați scrierea acestor mesaje.
De aceea timp de câteva zile analizați, comentați și rescrieți cât mai multe mesaje pe care le considerați ineficiente/prost concepute. Timp de o săptămână sau mai mult creați câte 3 asemenea liste în fiecare zi.
Notă:
Luați în considerare că voi veți fii proprii voștri critici așa că nu încercați să fiți îngăduitori deoarece vă veți păcăli pe voi înșivă.
Din momentul în care ați finalizat cele 21 de liste alegeți câte un anunț (pe cel mai bun) din fiecare listă și eliminați din fiecare cuvânt care poate fi eliminat fără a distorsiona mesajul.
Notă:
Anunțurile publicitare cele mai eficiente sunt acelea căror text exprimă mesajul principal în cât mai puține cuvinte (gândiți-vă că dacă veți dori să publicați anunțul respectiv este posibil să fiți taxați per cuvânt). Pentru o practică cât mai utilă utilizați twitter deoarece mesajele condensate în 144 de caractere sau mai puțin pot constitui anunțuri excelente.
Este necesar să practicați pentru a vă deprinde abilitatea scrierii unor anunțuri performante.
Formula de bază
Este bine să cunoașteți formula de bază care spune să citiți și să scrieți anunțurile pe care le considerați bune și să rescrieți anunțurile pe care le considerați rele pentru a le face bune. 21 de zile este ideal să faceți aceste exerciții pentru ca acestea să vă dezvolte capacitatea critică și propriul stil în crearea de anunțuri publicitare eficiente.
Afișarea anunțurilor publicitare
În mod sigur veți dori ca anunțurile voastre să fie prezentate publicului și nu doar în website-ul propriu ci mai ales în alte website-uri online și posibil chiar și în mediul offline sub formă printată.
Structura unui anunț publicitar
Titulul – esența acestuia este de a atrage atenția
Corp – acesta descrie succint ideea
Coadă – încheierea mesajului cu o promisiune sau un avertisment
Exemple:
Titlu: INCHIRIEZ GARSONIERA (TH PALLADY TITAN)
Corp: PARTICULAR INCHIRIEZ Garsoniera stradal pe TH.Pallady la 50m de metrou 1 Decembrie complet renovata in Martie 2015 Bloc mixt et.5 10 zona scara f.linistita. Aproape de centre comerciale piata parc locuri de joaca. Bloc reabilitat boxa balcon inchis mobilata si utilata parcare facila apometre repartitoare AC masina spalat etc.
- Coadă : Telefon: 076..,
- Locatie: BUCURESTI, BUCURESTI
- E-mail: trimite mesaj
- Pret: 275 eur Data: 26 April 2015
- Observați mai sus cum titlul atrage atenția prin mesajul ”Închiriez garsonieră” pentru ca în continuare să indice zona ”Th Pallady Titan”. Cu certitudine cineva interesat nu va trece cu vederea un astfel de titlu.
- Corpul anunțului oferă detalii cu referire la ceea ce afirmă titlul anunțului.
- Coada recte promisiunea se face aici prin prisma oferirii datelor de contact pentru a intra în posesia produsului promovat.
- În internet marketing vă veți întâlni mai rar cu un anunț publicitar atât de lung pentru că de obicei anunțul publicitar în im are menirea de a duce către un produs unde utilizatorul primește mai multe detalii dar în internet marketing în domeniul imobiliarelor veți întâlni destul de des mesaje de acest gen.
Un exemplu tipic pentru internet marketing:
- Sunteți pregătiți să câștigați 100 de Euro în următoarele 60 de minute?
- După cum vedeți aici se oferă doar promisiunea autorul furnizând deasemenea și un link care să ducă (după cum ne amintim) către o altă pagină unde utilizatorul va primii corpul și coada anunțului.
Un exemplu de avertisment:
- Cumpărați numai astăzi!
- Spre deosebire de cazul de mai sus aici se oferă un avertisment dar esența este aceeași și anume de a duce vizitatorul la produs.
- Exersați mult, învățați și puneți în aplicare.
- Succes!
Spune-mi ce crezi...