Salut!
Ce faceți când vă confruntați cu probleme?
Am vorbit despre multe lucruri care ne pot ajuta să ne îndeplinim visurile, să ne aflăm și să ne îndeplinim scopul în viață. În articolul de azi, vom vorbi despre un obstacol foarte important în această privință, stresul.
Acum, despre stres am mai vorbit anterior dar, pentru că acesta reprezintă o problemă atât de mare, probabil o voi mai face.
Dacă nu e ținut sub control stresul poate deveni un impediment până și în calea conștientizării unui scop în viață.
Ce este stresul
Stresul ne poate împiedica să vedem idealul pentru care am putea trăi. Consecințele presiunii exercitate de stress pot fi dramatice și întru totul vătămătoare. Stresul ne afectează pe toți dar, e abilitatea noastră de a trata situațiile cauzatoare de stres cea care ne ajută să reușim în ceea ce ne propunem.
Dar ce este stresul în realitate?
Știu ce veți spune, eu am spus-o de asemenea și nu de puține ori.
”Stresul este acumularea de tensiune negativă.”
Dar nu, tensiunea este doar efectul stresului asupra noastră și gândindu-mă mai bine, am ajuns să înțeleg că stresul este practic, o schimbare de perspectivă.
Am o amică, care se află într-o stare de stres care îi provoacă dureri aproape fizice. Asta chiar se poate întâmpla, stresul poate determina astfel de dureri.
Acum să revenim la întrebarea mea de la început:
– Ce anume faceți când vă confruntați cu probleme?
Altfel spus, cum reacționați cândvă confruntați cu schimbări majore care au loc în viața voastră?
Cei mai mulți dintre noi ar răspunde că devin agitați ca urmare a eliberării de adrenalină, inima începe să pompeze mai mult sânge cauzând o presiune sanguină ridicată, ceea ce generează încordarea mușchilor și dilatarea pupilelor.
Tocmai am descris efectele stresului iar aceste efecte generează la rândul lor confuzie în mintea subiectului.
Amica mea, care are și ea niște probleme de sănătate, se află practic în imposibilitatea de a avea controlul asupra propriei vieți iar asta îi cauzează încă și mai multă tensiune și nesiguranță.
Stresul de care suferă prietena mea, conduce la nerealizarea obiectivelor și a țelurilor personale. Prietena mea, gândindu-se permanent la starea ei și la cât de greu îi este, se pune în situația de a nu vedea nici o cale de ieșire deși, după cum spune prietenul meu, Doctor Who, ”în ciuda aparențelor, există întotdeauna speranță”.
Ce cred eu că ar trebui să facă prietena mea?
Din moment ce femeile percep stresul de două ori mai puternic decât bărbații, ea ar trebui să accepte situația în care se află și să înceapă să-și dezvolte un nou mod de gândire, unul care să pună accent pe abilitățile și trăsăturile ei, precum mintea ei, frumusețea ei interioară, capacitatea artistică de exprimare.
Procedând în felul acesta, succesele vor începe să apară, ceea ce îi va crește respectul și încrederea de sine iar asta o va ajuta să-și determine scopul său personal în viață și să îl ducă la îndeplinire cu succes.
Vedeți voi?
Dificultatea nu apare când apar problemele, ci atunci când noi decidemm să punem accentul pe modul în care suntem afectați de acestea, proiectând o viziune negative asupra întregii situații și agravând-o în modul acesta.
Știu, e normal să doară când suntem loviți, da..
Ceea ce nu e normal, este să rămânem loviți.
Succes!
Spune-mi ce crezi...