Strategii de video marketing

Salut!

Ieri am vorbit puțin despre Video Marketing și despre câteva unelte online pe care le putem utiliza, astăzi vom mai vorbi despre câteva.

Camtasia Studio este probabil cea mai populară aplicație de Windows și Mac OS X care permite înregistrarea simulărilor făcute pe PC sau pe Mac.

O altă unealtă foarte utilă este Stupeflix, online de astădată, care ne poate ajuta, foarte ușor să creăm prezentări și filmulețe pentru produsele și serviciile noastre, pe care mai apoi să le distribuim pe rețelele pe care dorim.

Ok, am înțeles! În afara acestor unelte mai există și altele, desigur, care ne pot ajuta foarte mult.

Cum folosim însă, marketingul video?

Email Video Marketing

Orice afacere trebuie să comunice cu clienții, cu atât mai mult afacerile care își desfășoară majoritatea operațiunilor online iar emailul este una dintre cele mai facile modalități de comunicare în acest sens.

Comunicarea video a reînviat e-mailul ca formă de comunicare pe internet și între oamenii de rând, nu demult făcută inutilă de celelalte forme de comunicare precum Instant Messaging sau video messaging.

Oamenii însă, devin tot mai nerăbdători și nu avem decât câteva secunde pentru a le capta atenția dar cu ajutorul filmulețelor pe care le putem include în cadrul mesajelor de tip emaill, putem comunica publicului nostru mesajele noastre cu ușurință, nefiind necesar ca acesta să părăsească căsuța sa poștală.

Cum ne poate ajuta strategia email-urilor?

1. E-mailurile ajută la construirea încrederii în cumpărători, colaboratori sau colegi.

2. Prin trimiterea de mesaje de poștă electronică, creăm și întreținem relații sănătoase atât cu clienții dar și cu colegi sau parteneri de afaceri.

3. Crește conștientizarea brandului nostru în rândul publicului, ceea ce înseamnă că vom beneficia de recomandări din partea acestuia, ceea ce ne va ușura munca de promovare.

Site-urile noastre pot utiliza și ele campanii de video marketing pentru a ne promova. Aceasta este probabil cea mai eficientă strategie a campaniilor de video marketing. Youtube, Vimeo, Vube sunt doar trei dintre platformele de distribuire de conținut video care ne permit includerea acestui conținut în cadrul site-urilor noastre de afaceri sau ale blogurilor noastre.

Ce anume adăugăm în filmulețele de marketare, pentru ca acestea să fie cât mai eficiente?

Filmulețele trebuie să ofere mai mult decât prezentarea unui produs, acestea trebuie să-i ofere privitorului motive reale să le vizioneze până la capăt și poate face asta dându-i acestuia conținut cu adevărat utilizabil ca de exemplu, un ebook gratuit sau o descriere a unei metode în care acesta poate câștiga ceva, repede și ușor.

A. În afară de asta o descriere elocventă a ceea ce prezentăm, este probabil primul element care trebuie inclus în filmuleț sau în pagina acestuia de prezentare.

B. Următorul lucru este acela de a introduce personal privitorii în ceea ce prezentăm, de aceea e bine să folosim persoane reale atunci când prezentăm un produs sau serviciu. Persoanele reale, spre deosebire de animații măresc încrederea privitorului în ceea ce se prezintă.

C. Un logo al afacerii noastre sau al website-ului nostru își găsește cu eficiență locul în cadrul unui clip video, indiferent de ceea ce se prezintă în acesta. Același lucru îl putem spune și desptre domeniul nostru web.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Bani,Dezvoltarea afacerii,Marketing și vânzări Posted on: 23 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania