Speranța, râvna și îndrăzneala

6Aseară a fost redifuzat la tv filmul Troia. Hm nu, nu l-am vizionat aseară, l-am vizionat cu ceva timp în urmă (varianta cu Brad Pitt) dar aseară pe când zapam posturile am întrezărit pe Antena 1 parcă, filmul respectiv. Asta mi-a amintit o replică pe care o dă Ahile (personajul lui Pitt). Întrebat Ahile ce caută în Troia, acesta a răspuns, ”ceea ce vor toți oamenii.. dar a continuat, ..doar că eu îmi doresc cu mai multă râvnă.

Așadar, motto-ul și îndemnul meu de azi este ”Aveți Râvna lui Ahile!”.

Speranța

Pentru a obține ceea ce vă doriți ideal ar fi să nu sperați pentru că speranța e salvarea celui disperat, ceea ce de obicei are conotații mistice și denotă o neîncredere în sine (în voi înșivă), de aceea dacă porniți descurajați de propria voastră persoană speranța vă va demoraliza permanent iar destinația unde vreți să ajungeți va fi tot timpul departe.

Determinarea este primul lucru care este bine să vă mâne pe drumul vostru pentru a obține ceea ce doriți iar dorința, heh dorința daps, ar fi excelent să fie atât de mare încât să vă mențină determinați mereu.

Dorința ia naștere odată cu ideea (pentru fiecare dintre noi ”ideea” poate fi diferită), de exemplu v-ați putea dori să cunoașteți pe cineva anume sau să câștigați o anumită sumă de bani într-o anumită perioadă de timp, întrebare:

Ce anume vă oprește?

Răspundeți la această întrebare și treceți la acțiune. Porniți în minte cu rezultatul final pe care îl doriți.

Îndrazniți, toate șansele de sunt în favoarea voastră, râvniți și îndrazniți. Râvna se referă la mai mult decât la dorință, râvna este entuziasm motivat, este hărnicie în munca îndeplinirii unei dorințe arzătoare.

Apoi, faceți al doi-lea pas și realizați primul obiectiv care să vă ducă un pic (sau mai mult) mai aproape de obiectivul vostru.  Asta vă va încuraja mai departe că reușita voastră este posibilă. Amintiți-vă, fiți sârguincioși cu privire la acesta, realizarea obiectivelor și atingerea scopurilor este un proces în sine, rețineți, succesul nu e o întâmplare.

Este posibil să treacă o perioadă de timp mai mică sau mai mare, în funcție de obiectiv, de aceea înarmați-vă cu dedicare și hotărâre realizării obiectivelor voastre și nu depuneți armele.

Vizualizare

Puterea gândurilor în realizarea obiectivelor este recunoscută de ceva timp ca o realitate ce merită luată în considerare. Ați înțeles deja că vizualizarea rezultatului final dorit este foarte importantă, aceasta nu doar că vă pregătește mental în vederea primirii succesului (ați auzit despre victimile propriului lor succes?) dar vă conferă și energia necesară urmăririi obiectivelor voastre.

Cum vizualizați rezultatul final dorit?

Imaginați-vă făcând ceea ce doriți atât de mult, imaginați-vă că deja ați obținut ceea ce vreți. De exemplu, dacă dorința voastră este să obțineți o mulțime de bani, fiți mai preciși și imaginați-vă de exemplu că ați obținut 10.000 de Euro. Sigur, 10.000 de Euro nu înseamnă o mulțime de bani dar e un bun obiectiv.

Vizualizându-vă cu obiectivul atins poate fi încă un motivator pentru realizarea acestuia. În plus poate fi amuzant să vă plasați chiar și doar imaginar în postura de a avea această sumă de bani.

Astfel, îndemnul meu către toți cei care nu și-au văzut încă îndeplinite dorințele este următorul:

Îndrăzniți, cu râvna și determinarea lui Ahile și succesul va trece de partea voastră, deoarece doar cei ce îndrăznesc câștigă.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală,Obținerea job-ului Posted on: 23 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania