Soluții pentru un viitor bun

default_thumb

Salut!

În ziua de azi, relațiile de cuplu sau, mai bine spus, ideea de relație de cuplu este extrem de mult distorsionată, există o confuzie majoră în mintea femeilor și bărbaților din ziua de azi (generalizarea există (în acest articol), doar pentru a sublinia ideea pe care o exprimă, oamenii sunt diferiți, deși tind să se copieze unii pe alții), în ceea ce privește iubirea și rolul partenerilor în viața de cuplu. Familia, este și ea afectată, de aceste idei profund disimulate, în mintea oamenilor.

Culpabilă este lipsa unei educații propice, ceea ce a creat o subcultură a promiscuității (dacă e posibil așa ceva..), fenomenul, nu există numai în România dar, pare că România suferă cel mai mult de această plagă.

Promiscuitatea înflorește în haos și dezordine morală. Aș putea să extind vina și la oficialități (la stat în general), dar, nu o voi face, deoarece, credința mea e că, devenim ceea ce ne dorim sau alegem să fim. Sigur, alegerile pot fi puține și câteodată avem de ales doar dintre rele, acestea sunt excepții însă, nu pot fi luate în considerare.

Le libertinage

Libertatea este atât de prost înțeleasă la Românica, încât, mă înfior de fiecare dată când mă gândesc că, nu există cale de ieșire pentru țara asta, din mocirla în care se află..

De exemplu, ai libertatea de a trăi în mizerie morală dar, asta nu înseamnă că trebuie să trăiești în ea, pentru a-ți dovedi libertatea și faptul că ești stăpân pe propria persoană și pe propriile-ți decizii. Ok, există ideea că, ”dacă nu le faci pe toate, cât timp ești tânăr, atunci când?”, experiențele sunt necesare, nu neg asta, problema apare când excepția devine regulă. Această regulă este pregnant sesizabilă, în cazul femeilor, atunci când acestea se consideră, monedă de schimb (v. Libertatea prost înțeleasă). Astfel se face că, libertatea, devine libertinaj.

Am să redau un exemplu, cu care m-am confruntat, pe Facebook recent.

Ideea că bărbatul trebuie să aibe grijă permanent de femeie (ex. soțul de soție), altfel, este vina acestuia dacă aceasta îl înșeală. Această idee derivă din ideea că ”femeia aparține bărbatului”.

În opinia mea, această idee este profund greșită, pentru că, după cum spuneam, alegem să devenim cine suntem.

Iresponsabilitatea este adânc înrădăcinată în societatea românească, oamenii își trăiesc viața ca pe un hazard, fără să se gândească la viitor, de azi pe mâine, într-o continuă disperare. Disperarea, nu e deloc o scuză, ea transpare din sentimentul de nesiguranță și duce la exacerbarea tuturor dorințelor și nevoii de satisfacție imediată (vă amintiți de Carpe Diem, un alt concept, prost înțeles de români?). Așa se face că, ideea de cuplu, este făcută praf de concepții greșite, generate de incultură și de lipsa educației.

Relația de cuplu

Căsătoria, este acel angajament în care două persoane își promit să se dezvolte împreună exprimându-și dragostea în loialitate și fidelitate reciprocă (care vasăzică, nu e doar un act, o hârtie?!!!).

Aceasta este definiția pe care o dau, eu, ideii de căsătorie.

Acum, pe măsură ce timpul trece, romantismul, farmecul căsătoriei și chiar iubirea vor fi încercate de rutina de zi cu zi. Problemele vor apare și veți descoperi, de asemenea că nu v-ați căsătorit, chiar cu Făt Frumos sau cu Ileana Consânzeana. În ceea ce privește exemplul meu de mai sus, de pe Facebook, soluția dată de persoana care a emis ideea, era un alt bărbat care să îl înlocuiască pe actualul.

Interesant dar, eu nu cred asta.

Căsătoria, ar trebui să fie încununarea dragostei dintre două persoane, menirea ei este, aceea de a duce la dezvoltarea conceptului de familie și la perpetuarea speciei umane într-un mediu armonios. În sensul acesta, soluția, din punctul meu de vedere, este comunicarea, înțelegerea și îngăduința reciprocă. O conbinație a acestor trei metode duce la rezolvarea oricăror probleme fără ca vre-unul din parteneri să cedeze vre-unul din principiile căsătoriei.

Ca un rezumat, lipsa educației și incultura sunt cele mai mari probleme, ale lumii în general și ale României în special. În consecință, lucrați permanent la educarea propriei voastre persoane.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 2 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania