Singurătate, anxietate și rețele sociale

Salut!

Obiceiuri proaste, lipsă de atitudine adecvată, frică, complexe cauzate de te miri ce, ne copleșesc și ne închid într-o închisoare a singurătății.

Să nu ne mirăm că rețelele sociale sunt atât de populare, acestea ne protejează dar ne și produc deservicii, în același timp.

Cu toții ne dorim să ne înconjurăm de prieteni care să ne îndrăgească și să ne facă centrul atenției lor (well, din când în când, măcar..), este foarte dificil ca asta să se întâmple când suferim de anxietate, anxietate socială.

Să luăm Facebook, de exemplu, la început un site pentru a distribui imagini, este acum mai mult sau mai puțin, un site gigant de matrimoniale, sigur, sub masca unui site de distribuire de imagini între așaziși ”prieteni”.

Acest lucru face o afirmație cutremurătoare, ”există foarte mulți oameni singuri în lume”.

Problemele psihologice pe care le cauzează această apropiere și totuși, această depărtare nu fac decât să intensifice anxietatea.

Știți, problema nu e că unii dintre noi se simt și chiar sunt singuri, problema reală este că aceștia nu știu să gestioneze ceea ce simt.

Niciodată nu suntem singuri, e atât de simplu de înțeles acest concept. Oamenii tânjesc unii după alții, e adevărat dar cel/cea care trebuie să le trezească cel mai mare interes e propria lor persoană.

Oamenii stau pe rețelele sociale pentru că vor aprecierea celorlalți, sunt dependenți de acest sentiment.

De ce?

Pentru că simt nevoia de comuniune cu ceilalți? Probabil, o parte dintre aceștia dar, cei mai mulți simt nevoia de a fi apreciați, și iubiți și încearcă să împlinească această nevoie în afara lor. Emoțional efectul site-urilor de socializare este unul benefic dar, temporar pentru că se acționează asupra efectului și nu asupra cauzei.

”Oamenii se tem de ceea ce nu cunosc”?, puțin spus.. aș spune eu..

”Oamenii se îngrozesc de ceea ce nu cunosc”, mai bine spus..

Cei ce se simt rău în compania propriei persoane, cel mai probabil nu se cunosc pe ei înșiși.

Învățăm prin imitare, ceea ce înseamnă că anxietatea poate apare ca urmare a mediului în care creștem și ne dezvoltăm. Problema nu e asta, ci aceea că privim anxietatea ca normalitate iar când ne confruntăm cu situații reale de socializare, ne prăbușim emoțional și chiar fizic.

Desigur, anxietatea poate fi cauzată și de o problemă psihologică cauzată la rândul ei de o traumă psihologică, cum ar fi dobândirea unei dizabilități.

Upss, dapst!, cred că rețelele sociale sunt mai degrabă potrivite pentru handicapați. Dar ce știu eu, doar suntem o lume de handicapați.. :))

După părerea mea, prima relație pe care trebuie să o legăm e aceea cu noi înșine, să învățăm să ne acceptăm și să ne iubim indiferent dacă ceilalți o fac sau nu. Prima comuniune trebuie să fie cu propria noastră persoană.

Ideea este că dacă vrem să evităm să ne simțim singuri este bine să evităm pe cât posibil site-urile sociale și să cultivăm o relație cu noi înșine. Este chiar atât de simplu!

Sentimentul de singurătate e doar o emoție iar emoțiile ni le putem controla și le putem înlocui cu emoții pozitive ca împlinirea sau bucuria.

Concluzie:
Așadar, atunci când sunteți singuri și începeți să simțiți un gol pe care credeți că ceilalți vi-l pot umple repede și bine, nu dați fuga la calculator, tabletă sau telefon să intrați pe Facebook să vedeți dacă v-a mai dat cineva ”Like”. Nu  dați buzna la magazin să cumpărați o cutie cu ciocolată, că nici una din aceste metode nu vă va ajuta pe termen lung.

În schimb, căutați să rămâneți în compania propriei persoanae, râdeți cu și de voi înșivă, mângâiați-vă și încercați să vă cunoașteți mai bine.

Garantez că o să vă placă.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 13 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania