Simplitate vs complexitate

Salut!

Se spune că ”fericirea adevărată vine din lucrurile simple”.

Ok, asta fiind situația, avem oare nevoie de atâtea rețele sociale, de atâtea dispozitive pe care să le interconectăm pentru a socializa mai bine?

Eu cred că nu neapărat pentru că, cu un secol și ceva în urmă oamenii trăiau cu mult mai simplu, erau cu mult mai fericiți și putem spune că, trăiau mult mai sănătos din punct de vedere social.

Care sunt cauzele complicării existenței?

Băh, eu cred că, comercialismul și dorința de a avea cât mai multe lucruri, de a fi cât mai mult și diferit de restul (altfel ar fi comunism, huh?).

Interesant!

Deci avem comercialismul cu al lui consumarism ca inculpați și implicit avem concurența care e sângele acestora două, da?

Ok!

Este demonstrat științific, precum spuneam ieri, că prea multe emoții pot cauza efecte negative fatale și conform oamenilor de știință, presiunea de orice fel, crează blocaje în corp care la rândul lor îngustează fluxul sanguin.

Aceasta este situația iar noi trebuie să-i facem față.

Acum, la drept vorbind, în România, cea mai mare parte a populației, la un moment sau altul a fost constrânsă să adopte un stil de viață simplist. Dar câți dintre noi își doresc astăzi, să ducă o viață simplă?

Puțini, să fim sinceri..

Cei mai mulți dintre noi, ne simțim bine în complexitatea vieții noastre de zi cu zi. Dar, există și aceia care chiar își doresc o viață simplă, pentru ei, iată câteva modalități în care pot obține ceea ce vor:

Banii

Acestora le putem aplica cu ușurință teoria relativității, suntem săraci – ne simplifică viața, suntem bogați – ne-o complică (din punctul de vedere al gestionării acestora, știm cu toți proverbul ”Banii-s ochiii..”).

În realitate însă, a dispune de bani, ne simplifică viața dar și aici este vorba de subiectivism deoarece, depinde de modul în care-i folosim.

Ceea ce vreau să spun e că adesea cheltuim banii pe lucruri de care ne plictisim repede sau care nu ne sunt de un folos real.

Ok, ce e de făcut?

În cazul în care chiar vă doriți un trai simplu aveți două posibilități:

1. Vă limitați la ceea ce vă permiteți și trăiți în limita bugetului pe care vi-l permiteți.

2. Începeți să faceți mai mulți bani, ceea ce în realitate, vă complică viața pe moment dar care vă va ajuta să căpătați un echilibru în ceea ce privește viața voastră.

Capricii și responsabilități

Priviți-vă în oglindă și observați modul în care vă complicați singuri viața, mă refer aici la obiceiuri și rutine. De asemenea există situații în care ne asumăm responsabilități ale căror consecințe nu le cunoaștem pe deplin, ceea ce adaugă complexitate vieții noastre.

Exemplu:

– O persoană apropiată mie, s-a trezit într-o zi că vrea mașină. Bun, nu e chiar o tragedie dar, pentru asta a trebuit să dea de carnet. Zis și făcut, l-a luat cu punctaj maxim. A cumpărat și mașina dar a constatat ulterior că are o mică fobie în a conduce. E interesant că acum mașina trebuie să-și plătească taxele anual deși persoana în cauză nu o folosește.

Așadar învățați să vă debarasați de capricii și cântăriți cu atenție lucrurile pe care vi le doriți, pentru că multe dintre acestea, ne complică viața inutil.

Revenind la întrebarea mea de la început, ”chiar aven nevoie de atâta prezență socială și mai cu seamă, de atâția prieteni, pe care nici nu-i întâlnim în viața reală?”

Părerea mea este că nu, eu, din când în când intru pe rețelele sociale și îmi fac curat în lista de prieteni eliminându-i pe aceeia care nu adaugă plusvaloare existenței mele. Asta poate suna oarecum egocentrist dar, nu fac decât să-mi smplific existența. Chiar am nevoie de 5000 de urmăritori pe Facebook sau pe Twitter?

Obiectivul meu este să am un grup de prieteni pe Facebook cu care să comunic permanent, care să mă provoace și să mă împingă să mă dezvolt și pentru care să fac același lucru. De aceea, încerc să identific prieteni adevărați și să mi-i asum.

E bine să înțelegem că cu cât avem mai mulți prieteni cu atâtea responsabilități în plus avem. Ar fi egoist să nu le facem parte din viața noastră dacă I-am adăugat cercului nostru.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 6 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania