Sfaturi pentru combaterea depresiei

Salut!

Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului sau așa spune o maximă (”Degeaba strânge omul averi dacă își pierde din sănătate”.

Despre depresie am mai vorbit dar, navigând pe net am poposit pe un site care propune o metodă eficientă de tratare a acestei afecțiuni.

www.mesfarma.ro spune că foarte util în tratarea depresiei este uleiul de ficat de cod. Așa cred și eu, în plus e natural..

www.mesfarma.ro spune că lipsa acizilor Omega 3 din organism poate cauza uscarea pielii, crăparea buzelor, dureri articulare dar și alte neplăceri, lucruri care pot accentua starea de depresie.

Ceea ce este important este de fapt că, organismul uman nu poate produce acești acizi Omega 3, ceea ce înseamnă că oamenii sunt în consecință obligați să îi caute în altă parte, recte în uleiul de ficat de pește cod sau în pește gras (codul este un pește considerat slab).

Acizii Omega 3 pot fi de asemenea găsiți și în nuci și semințe, motiv pentru care acestea sunt și recomandate ca sursă de hrană.

Vitaminele

Vitaminele B, B6 și B12 sunt de asemenea arme împotriva depresiei, acestea ajutând creierul și îmbunătățind comportamentul și starea generală. În sensul acesta www.mesfarma.ro recomandă o serie de suplimente ce conțin doze suficiente de vitamina B pentru a ajuta la combaterea depresiei.

Un exemplu potrivit pentru suportul de vitamina B este Magneziu 375 Direct + B Complex.

Vitamina D constituie și ea un combatant eficient împotriva depresiei, aceasta putând îndrepta senzațiile cauzate de depresie conducând în felul acesta la o stare generală mai bună.

Probiotice

Pe lângă surplusul de energie pe care ni-l oferă, consumul de probiotice conduce și la o îmbunătățire a stării mentale, ceea ce este un lucru binevenit în lupta contra stărilor de depresie.

De aceea consumul de kefir, iaurt, sana, lapte bătut este întotdeauna recomandat.

Aminoacizii (Triptofanul), joacă un rol fundamental în prevenirea depresiei pentru că prin intermediul lor crește nivelul de serotonină din corp, ceea ce favorizează o stare de liniște și de calm, lucra care la rândul lui duce la optimism și la o stare pozitivă.

Un stil de viață echilibrat

Stilul de viață în care ne desfășurăm traiul, poate influența într-o imensă măsură starea de spirit sub imperiul căreia ne aflăm.

Adevărul este că metodele de mai sus funcționează eficient însă, cea mai mare influență asupra stării noastre de sănătate o putem avea tot noi. Noi suntem cei care putem preveni apariția stărilor depresive în viața noastră. Ca atare, să nu așteptăm să fim surprinși de depresie, să nu lăsăm nici măcar stresul să ne afecteze, în sensul acesta putem. Lua nu numai suplimente naturale precum cele de mai sus dar, de asemenea putem ține diete potrivite organismului nostru. Alimentele cu, care ne hrănim, pot cauza nu numai depresii dar și alte boli, așa că întotdeauna este recomandat un echilibru, din punct de vedere al alimentației, al efortului fizic și mental.

Excesele aduc cu ele dezechilibre și situații nefaste întotdeauna.

Pentru reducerea stresului și a tensiunii din corp, sunt recomandate exercițiile fizice, o viață sexuală regulată este și ea potrivită în cazul persoanelor ce au vârsta necesară acestei activități.

www.mesfarma.ro recomandă evitarea cofeinei, eu însă recomand consumul de ceaiuri bogate în antioxidanți. De asemenea www.mesfarma.ro ne amintește că suplimentele cu multi-vitamine, Oligovit fiind recomandat pentru că este un complex de 10 vitamine necesare oricui.

După cum ați văzut, depresia poate fi combătută ba chiar evitată în mod natural și recomand  www.mesfarma.ro în sensul acesta.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 3 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania