Serverul meu de la Server Config

Salut!

De ce să cheltui mai mult decât trebuie?

Răspunsul cel mai simplu e că nu trebuie decât dacă, poate ne lovește excentrismul sau cine știe ce manie de a ieși în evidență, de a epata dar, în mod normal oamenii caută să economisească.

Pe de altă parte un proverb înțelept românesc spune că ”suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri ieftine”, ceea ce mă cam pune pe gânduri deoarece, există un adevăr în acest proverb. Un alt proverb care îl completează pe acesta spune ”atâta dai atâta face” cu privire la raportul preț-calitate, lucru care ne spune că nu întotdeauna e indicat să optăm pentru chilipiruri.

Gândindu-mă la această dilemă existențială și având în plan achiziționarea unui server pentru rețeua mea, am conchis că cea mai bună idee este să achiziționez unul refurbished (recondiționat), deoarece e ca și nou dar, la un preț avantajos și în plus dispune și de garanțiile necesare să-mi ofere liniștea funcționării pe un timp rezonabil de lung.

Cu ideea asta în minte am purces la căutarea pe internet a serverului celui mai potrivit specificațiilor de care am nevoie.

Este necesar că serverul să aibe o capacitate mare de procesare deoarece am vre-o 12 terminale care trebuie să se conecteze în același timp la acesta și nu știu câte voi mai adăuga în timp dar mai trebuie să aibe și o capacitate mare de stocare..

Între timp, tot căutând pe site-uri recunoscute ca, comercializând produse la prețuri avantajoase am găsit câteva opțiuni dar acestea pun o problemă foarte importantă pentru mine, garanția.

Din cauza faptului că garanția pe care o oferă Okazii.ro de exemplu (de celelalte nici nu mai vorbesc), este de trei zile, timpul este suficient doar pentru a constata calitatea produsului, nu și pentru a asigura cumpărătorul de funcționarea acestuia în timp, garanția depinzând în totalitate de vânzătorul real (care de cele mai multe ori nici nu oferă așa ceva).

Sigur, în felul acesta a trebuit să merg la un magazin online care să ia mai în serios problema garanției produsului pe care doresc să îl achiziționez și-am luat la rând mai multe dintre cele pe care le știu și pe care le frecventez ca și client.

Printre acestea unele dintre cele mai scumpe de asemenea. Problema acestora este binențeles, prețul care face o gaură ”până în China” în bugetul meu.

Căutările au continuat până am găsit un site specializat pe produse IT recondiționat care întrunește întru’ totul cerințele mele.

www.server-config.ro este specializat, după cum am spus și acum, îmi pune o problemă cu totul nouă. Puzderia de produse pe care mi le pune la dispoziție face căutarea și mai interesantă.

Iată și de unde am de ales:

Servere profesionale de la SERVER-CONFIG.RO

Voi cum ați alege?

Cred că până la urmă va trebui să caut un specialist care să îmi poată recomanda sistemul ideal că eu sunt un pic în dilemă, prea multe opțiuni bune oferite de SC SERVER CONFIG SRL, ceea ce e surprinzător pentru un magazin online.

Dacă ar trebui însă să fac o recenzie a acestui magazin IT ar trebui să scriu un nou editorial, așa că vă voi da detaliile importante pe scurt.

Magazinul online Server-Config.RO (SC SERVER CONFIG SRL), oferă în realitate două feluri de produse, Refurbished și Second Hand, diferența dintre acestea fiind de natură estetică, în rest toate produsele comercializate de magazin/firmă sunt 100% funcționale, societatea comercială asigurându-se de acest aspect în mai multe rânduri.

Garanția este de 12 luni, ceea ce este reconfortant pentru mine având în vedere faptul că intenționez achiziționarea unui server iar pe căldurile acestea.. nevoia de garanție crește..

Acum, ca să răspund la întrebarea pe care am pus-o la început, de ce să cheltui mai mult decât trebuie, răspunsul rămâne perfect valabil, ”NU TREBUIE”, este necesar doar să căutăm și când vom găsi magazinul online ideal (ex: www.server-config.ro), să dăm curs cumpărăturilor.

Succes!

Etichete: , , , , , , , , , Filled Under: General Posted on: 3 July 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania