Scrisoare către mama mea

Salut!

După două ore, inima-i bătândă

Se opri o clipă, pentru o secundă

Atunci, scumpa-i mamă ce îi veghea somnul

Se sperie tare și-L strigă pe Domnul

Doamne Isuse Hristoase

Vinp și din petici sufletu’ îmi coase

Căci iată cum pruncu-mi se duce departe

Cum frageda-i viață se stinge în moarte

Și așa în viață rost n-am să mai găsesc

Așa, pentru nimeni n-am să mai trăiesc

Ce rost are viața, fără alinare

Când la sânu-mi pruncu-mi se stinge și moare

Ce voi face, de m-apucă doru’

Știind că-ntr-o noapte, mi-am pierdut odorul

Ca frunza veștejită, ce-i de vânt răpusă

Și tânăra-mi viață va cădea străpunsă

Eu rogu-Te Doamne, să mă iei pe mine

Lasă-mi fătu-n viață

Iată, vin la tine

Sunt fără speranță

Poezia se numește ”Sfâșiere” și am scris-o pe la 20 de ani sau înainte,  cred, ‘don’t know, not sure..

Eu cred că la fel s-a simțit și mama, în momentul în care am intrat în comă, exact după două ore de la incident..

Știți?, este interesant faptul că mamele, sunt înzestrate cu o putere care o depășesc cu mult pe cea a bărbaților și în ciuda acestui fapt, sunt privite cu superficialitate din acest punct de vedere.

După părerea mea, mamele, nu sunt doar ”femei”, ele în realitate, sunt superfemei

Pe mine, practic, mama m-a crescut singură, ea mi-a fost și mamă și tată, s-a descurcat cu toate greutățile impuse de regimul comunist și în mod cert, după Dumnezeu, ea mi-a fost cel mai puternic susținător.

De aceea, aceasta este o scrisoare de Mulțumire adresată Mamei Mele.

Mama mea, îți scriu această scrisoare deoarece, simt că nu ți-am spus îndeajuns de mult, ce însemni tu pentru mine și cât de mult, te iubesc. M-ai crescut și m-ai educat să fiu demn în fața ta și în fața lumii și chiar sunt iar acesta este meritul tău.

Mama mea, ai făcut atât de multe lucruri pentru mine încât, până și amintirea acestora mă copleșește, ca o forță emoțională pe care doar tu, ai putut-o suporta.

Îi mulțumesc Domnului, pentru că mi te ține, pe tine mamă, alături și mă binecuvântează în fiecare zi cu, cuvintele tale și cu ajutorul tău. Îți mulțumesc, mamă că mi-ai fost alături de fiecare dată, când mă trezeam noaptea din somn, cât timp am fost mic, îți mulțumesc pentru că ai stat timp de o lună și jumătate cu mine în spital (fie zi, fie noapte) și pentru că de atunci, m-ai îngrijit în fiecare zi, dedicându-mi tot timpul tău.

Fiul tău nevrednic să-ți spele picioarele

                                Te iubesc mult, poezia de mai sus îți este dedicată!

Am scris acest editorial parțial și datorită faptului că am descoperit o pagină de socializare care mi-a dat un impuls în acest sens. Este vorba despre pagina Mulțumesc Părinților #multumescparintilor.

De aceea vă îndemn, pe toți, nu numai să vizitați pagina respectivă, dar să îmi urmați exemplul și să le scrieți câte o scrisoare de mulțumire părinților voștrii și să le trimiteți de asemenea pe pagina Mulțumesc Părinților #multumescparintilor, pentru a putea participa la tragerea la sorți care vă poate aduce premii a câte 500 de Lei. Puteți de altfel să realizați clipuri video cu mesaje către părinții voștrii cu mesaje video de maximum 30 de secunde,  conţinând text și/sau poze pe care să le plasați pe paginile voastre de Facebook cu tag către #multumescparintilor. Participați, e simplu și vă faceți un bine atât vouă cât și părinților voștrii.

Succes!

Etichete: Filled Under: General Posted on: 16 March 2017

2 Comments on “Scrisoare către mama mea”

 • Olivia

  17 martie 2017 at 15:54

  Mamele sunt extraordinare,ne dau viata,ne sustin de-a lungul acesteia si nu ne lasa,niciodata.Bine ..mai sunt si exceptii ..dar,sa speram ca sunt cazuri izolate.Nu am stiut poezia aceasta,e ..profunda 🙂

  • Alex Popa

   18 martie 2017 at 18:35

   Așa este, Olivia, mamele sunt super femei, ne protejează și ne iubesc, indiferent de modul nostru de comportare. Un proverb chinezesc spune ”Există unsingur copil frumos pe lume și fiecare mamă îl are”, așa ne privesc ele, pe noi, copiii lor. Sigur, excepții există, fără îndoială dar, o mamă, s-ar sacrifica oricând, pentru copilul ei. Mulțumesc pentru aprecieri, poezia e într-adevăr necunoscută publicului, asta pentru că unele lucruri le rezerv sufletului meu deși cred că, la un momentdat am afișat-o pe un site..

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania