Scrierea unui articol

Scrierea unui articol

Astăzi m-am hotărât să abordez un subiect foarte puțin vehiculat în România zilelor acestora, și anume ”cum scriem un articol sau orice fel de lucrare intelectuală(academică)?”

De câțiva ani utilizez un program foarte util din punctul meu de vedere, este vorba de Mindmaps Mind Manager pentru implemenatarea propriului meu sistem GTD.

Astăzi vă voi prezenta o hartă creată cu ajutorul acestui software (varianta plătită, nu încurajez pirateria, deși cu toții am folosit cel puțin un program fără licență la un momentdat).

Alegerea subiectului

Alegerea subiectului este un pas foarte important în ceea ce privește scrierea unui articol bun, interesant, care să atragă atenția și care să fie citit până la urmă că asta e menirea lui.

Pentru asta căutați în media, ziare, reviste, poate la tv sau la radio, pe internet? Gândiți-vă la ceva ce să trezească interesul, oameni, locuri, idei, lucruri care vouă vi se par interesante pentru că în acest fel veți scrie cu pasiune. Subiectul ar putea fi găsit într-unul din aceste domenii.

Trierea subiectelor

Listați un număr de subiecte (de regulă între 3 și 5), apoi în funcție de:

  • Interesul pe care vi-l provoacă
  • Cunoștinele pe care le aveți în domeniu
  • Actualitatea mesajului pe care îl transmite
  • Prezența pe care subiectul o are în media
  • Interesul pe care publicul îl investește în subiect

În funcție de acești factori acordați fiecărui subiect puncte între 1 și 10 pentru fiecare dintre aceste caracteristici. Apoi, ce vă  rămâne de făcut este să îl alegeți pe cel cu cel mai mare punctaj.

Alegerea temei

Alegerea temei sau a perspectivei pe care o veți aborda cu privire la subiectul ales este de asemenea foarte importantă.

De aceea în vederea alegerii temei vom proceda în felul următor:

Gândiți-vă la ceva ce v-a surprins descoperind cu privire la subiect. 

Ce anume a provocat surpriza? 

De ce v-ați așteptat la altceva?

Tema voastră s-ar putea lega de motivul așteptărilor voastre diferite.

O altă excelentă metodă în care vă puteți defini tema aleasă este aceea unde subiectul pe care l-ați ales este minimizat.

Tema voastră s-ar putea ascunde în dezlegarea motivelor pentru care are loc această minimizare și în develirea adevăratei valori a subiectului vostru.

Teza de lucru

Teza reprezintă un răspuns ipotetic la întrebarea (întrebările) pe care o propune tema voastră.

O teză bună de lucru poate fi formulată într-o singură propoziție, este o afirmație pozitivă și poate fi dovedită în cadrul articolului vostru (ca urmare a cercetării întreprinse sau experienței voastre cu privire la subiect.

Descărcați harta în format PDF
Succes!

Etichete: , Filled Under: General,Marketing și vânzări Posted on: 10 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania