Șapte pași în dezvoltare și realizare personală

Salut!

Despre ce este ”Dezvoltarea Personală”?

Interesant este faptul că există atât de mulți oameni, care nu cunosc răspunsul la această întrebare.

Definița acestui concept este simplă:

Îmbunătățirea prin eforturi proprii a următoarelor aspecte:

Caracter

Cunoștințe

Statut

Din punctul meu de vedere, pot explica definiția de mai sus dând câteva exemple.

1. Este important să ne recunoaștem nevoile.

Știți ce se întâmplă?, oamenii nu se cunosc pe ei înșiși și de cele mai multe ori, aceștia încearcă să-și îmbunătățească viața dar, dacă se poate, să vină cineva din afară și să producă aceste schimbări în viața lor.

Aceasta este mentalitatea leneșului, în particular a celor care au nevoie de un ”tătic”.

Aici este nevoie să aflăm ce anume este necesar a fi înfăptuit pentru a înainta.

2. De multe orine lăsăm influențați de trecut (ieri e istorie), ceea ce ne oprește din înaintarea noastră. Aici se schimbare de perspectivă, este nevoie  să nu ne mai gândim la ce s-a întâmplat (grav) și ne ține pe loc la momentul acesta și să ne întrebăm ce anume putem face pentru a schimba lucrurile (în bine, să sperăm).

3. Fericirea personală o căutăm adesea în lucrurile de care ne înconjurăm, inclusiv în oamenii cu, care ne înconjurăm. Asta e rău!

E rău pentru că idealizăm situații și oameni. E bine să evităm asta, în schimb ne putem focusa atenția asupra noastră și să începem să ne cunoaștem, inițiind o relație cu propria noastră persoană. O conștientizare a eu-lui propriu, ne poate ajuta să determinăm ce anume avem nevoie și desigur, cum anume am putea deveni fericiți.

4. Dezvoltarea pasiunilor ne poate aduce respect de sine și chiar admirație din partea celorlalți. Acestea sunt importante pentru că ne aduc bucurii și ne redau sentimentul unei vieți personale.

Încrederea, respectul de sine este esențial în momentele dificile iar faptul că ne cunoaștem pe noi înșine, ne ajută să descoperim soluțiile  bazându-ne pe puterile noastre și nu pe suportul obiectelor sau a persoanelor cu, care ne-am înconjurat.

5. Tot în acest sens, recunoașterea (practic, mulțumirea), față de lucrurile bune care se întâmplă în viața noastră face parte din dezvoltarea noastră ca persoane de caracter.

Educația permanentă este doar una din modalitățile care duc la îmbunătățirea cunoștințelor noastre. Experiențele personale reprezintă o alta, de aceea, e bine să acumulăm experiențe personale și putem face asta în fiecare zi.

6. Experiențele înseamnă de fapt, a fi activi, a ne asuma riscuri. Schimbarea statutului necesită acțiune. Ofensiva e cea mai bună defensivă, asta e părerea mea, așa că a acționa având conștiința că facem ceea ce e corect (orice nedreptate pe care o înfăptuim e resimțită ca un șoc în subconștientul nostru), ca urmare, fiecare acțiune a noastră trebuie să fie legitimă și complet justificată, altfel vom avea de suferit.

7. Dacă numim muncă ceea ce facem cu plăcere, atunci putem numi asta, o viață care merită trăită.

Acești șapte pași sunt în opinia mea, calea corectă către o împlinire adevărată. Sigur, detaliile contează și fac diferența, de multe ori dar, fiecare viață e diferită, ceea ce îmi dă încrederea că fiecare dintre noi, ne putem adapta, în așa fel încât să ajungem acolo unde ne dorim.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 19 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania