Să-l cunoaștem pe Moș Crăciun

santa_claus_illustration

Salut!

Posibil să fiu desconsiderat după următoarea afirmație pe care o voi face, dar, în orice caz, iat-o că vine:

Întotdeauna am crezut în Moș Crăciun!

Baaam, a ieșit ca din tun, mbuumm!

Ceea ce nu înțeleg eu încă e, ”cum este posibil ca Moșul să viziteze toată lumea în o singură noapte?”. Este interesant, nu? Cred și eu..

Oricum, singurul răspuns plauzibil, după părerea mea este că, acesta (Moș Crăciun) este o ființă supranaturală, adică, trebuie să fie, puterile lui trebuie să fie atât de mari..

Și-apoi, Moș Crăciun, locuiește la Polul Nord, da?

Păi, astfel stând lucrurile, e clar că acesta are ceva puteri supranaturale că, altfel nu ar fi putut rezista într-un mediu atât de aspru.

Moș Crăciun

Moș Crăciun, este acel bătrânel plin de veselie care ne intoxică cu bucuria lui și care ne aduce cadouri, negreșit, în fiecare an pe 25 Decembrie. Încă un lucru interesant este faptul că, Moșu, coboară pe coș, așa că întrebarea care se pune acum este următoarea:

– Cum se face că un tip, un pic cam durduliu, se poate strecura, noaptea, pe întuneric (presupun), pe coșuri de diferite mărimi, unele chiar foarte strimte sau mici.

Iar pe de altă parte, nu toate casele au coșuri de fum, și nu toată lumea locuiește la casă, cei mai mulți oameni, locuiesc la bloc. Cum este dar posibil ca Moșu să le aducă, cadourile an de an?

Este interesant. Eu cred că Moșu poate deveni invizibil atunci când dorește, așa se explică și faptul că, noi, nu îl putem vedea în sania lui plină cu, cadouri și trasă de reni prin văzduh în noaptea de Crăciun.

Sfântul Nicolae/Moș Nicolae

Mulți îl confundă pe Moș Crăciun cu sfântul Nicolae-Ocrotitorul copiilor, eu însă, cred cu totul altceva. Eu cred că, ziua sfântului Nicolae (06 Decembrie), e dedicată acestui sfânt din secolul IV dar că, acesta (st. Nicolae/Moș Nicolae), nu e același cu Moș Crăciun.

Moș Crăciun, nu este mit și nu prea are legătură cu religia, ceea ce îl diferențiază semnificativ față de Moș Nicolae.

O fi împrumutat Moș Crăciun, din trăsăturile sau din faptele sfântului Nicolae și și-o fi aflat acesta începutul în persoana sfântului Nicolae dar, este mai real decât acesta.

Eu mă bucur mai mult de ziua de Crăciun decât de ziua sfântului Nicolae.

Obiceiurile din zilele 24 – 25 Decembrie sunt mult mai frumoase și mai pline de bucurie decât cele din ziua de 6 Decembrie.

Se spune, totuși că, la început, așa era, sfântul Nicolae, în Europa a devenit foarte popular printre europeni, ceea ce a dus la dedicarea multor biserici numelui acestuia. După perioada reformării venerarea acestui sfânt s-a diminuat în mod esențial.

Se spune totuși că, culorile purtate pe îmbrăcăminte de Moș Crăciun (roșu și alb), au fost, inițial, culorile pe care le purta sfântul Nicolae. Este interesant totuși, faptul că în promovarea Moșului Crăciun, un rol foarte important, a fost jucat și de compania Coca Cola, companie ale cărei culori reprezentative sunt, de asemenea, roșu și alb.

Mda, este un personaj foarte interesant Moș Crăciun.

Indiferent dacă îl sărbătoriți pe sfântul Nicolae, pe 06 Decembrie, sau pe Moș Crăciun, pe 24-25 Decembrie, bucurați-vă din plin de sărbătorile de iarnă pentru că sunt cele mai frumoase din an.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Uncategorized Posted on: 21 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania