Să gândiți sau să nu gândiți, aceasta e întrebarea

default_thumb

Sal’tare!

Orice cauză are și un efect, mda.. Așa se face că precedentul articol ”Dușmanul nostru cel de toate zilele – Umanismul”, a primit niște critici negative (în particular).

Țin să menționez că, acest nou articol nu este o revoltă a ego-ului meu, no, nici vorbă, ba din contră, mă simt umil în fața muncii care trebuie depuse pentru ca oamenii să înceapă să înțeleagă.

Dumnezeu este în fiecare dintre noi iar acesta trebuie căutat înauntrul nostru și nu în mătănii și icoane (Dumnezeu a zis ”să nu-ți faci chip cioplit și să te închini la el”, oare ce-or fi icoanele?) sau mai știu eu în ce altfel de lucruri.

Să revenim la articolul anterior, mi s-a semnalat că ”instig la ură”.

Fără îndoială că prietenul meu făcea referire la titlul articolului și la modul în care acesta a fost încheiat.

Vedeți voi, exact acest este modul de gândire la care mă refeream în articol.

În încheierea articolului cu pricina am scris asta ”Deschideți ochiii fraților, nu umanismul sau libera exprimare este dușmanul vostru, ci religia măh.

Nu Credința, Religia!

Gândiți cu propria voastră minte.”, asta însă l-a făcut pe prietenul în cauză (bănuiesc, pentru că nu mi-a motivat), să spună că ”instig la ură”. În context însă, fiecare afirmație pe care o fac în acel articol are argumente care susțin pe deplin explicația necesară acesteia.

Cuvântul ”Dușman” cu referire la Religie apare într-o contrapondere perfectă cu titlul articolului iar menirea lui este aceea de a anula ideea (promovată îndelung de liderii religioși – mai cu seamă de cei ortodocși) că Umanismul este Inamicul omenirii iar libera exprimare o plagă care trebuie cât mai curând vindecată prin opresiunea omului cu vederi liberale.

După cum spuneam, nu instig nicicum la ură, iar prietenul meu care ”s-a grăbit să dea cu pietre” ar fi bine să înțeleagă că este prizonierul unor concepte pe cât de anacronice pe atât de nefaste psihicului lui.

Ceea ce se întâmplă cu oamenii îndoctrinați religios este că aceștia își abandonează libertatea de gândire în favoarea unor idei preconcepute și create doar pentru a pune un jug asupra omului din negura timpului, care acționa din instinctul de supraviețuire, fără nici un fel de conștiință și căruia îi era utilă o îndrumare de tip extern care să fie mai presus de el.

QUANTUM SATELITE vs CATEDRALA NEAMULUI

M-a amuzat azi o știre care enunța faptul că o țară, pe care, hai să o numim China, tocmai ce a lansat un satelit cu, care va comunica cuantic. Asta ca să vedeți cu ce se preocupă unele țări pe când România se grăbește să dea bani pentru construirea cât mai rapidă a CATEDRALEI NEAMULUI. Halal neam!

Ok, cam atât am avut de spus cu privire la ceea ce trebuia clarificat în legătură cu presupusa mea instigare la ură.

Sincer să fiu, mi-e foarte greu să nu simt un pic de milă și părere de rău față de oamenii care sunt atât de înfricoșați încât nu pot fi salvați decât de o forță supranaturală.

De pildă, azi s-a jucat meciul dintre Manchester City și FC Steaua iar Becali fiind întrebat despre meci a spus că, ”numai Dumnezeu îi poate învinge p-ăia” și că a fost el la nu știu ce biserică, că s-a rugat sfinților Brâncoveni și că este posibil să-i învingă p-ăia.

Băh, mă lași, ce legătură are asta măh frate?

Crezi că Dumnezeu se ocupă de nimicuri d-astea, că e părtinitor să te favorizeze pe tine în detrimentul ălora. De ce?

Asta îmi amintește de reacția lui la aflarea faptului că Steaua a căzut cu M.C., moment în care a reacționat la fel, cu aceeași afirmație tâmpită.

Păi cum credeți voi că a acționat reacția acestuia asupra moralului jucătorilor steliști?

Este bine să gândiți pentru voi înșivă dar dacă decizia voastră este să cedați voința proprie unei autorități mai mari (din punctul vostru de vedere), Bisericii de exemplu, este decizia voastră.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 17 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania