Romantismul, în contemporaneitate

maja-desnuda

Salut!

Sex, suntem ființe sexuale stăpâniți de nevoi biologice ce ne reduc la numai, statutul de animal. No, nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic împotriva acestui sport, că e realmente, un sport.. da? Da, e un sport pe care îl practic și eu, din Joi în Paște =)), e adevărat dar, îl practic, deci nu pot fi împotrivă..

No, serios acum, omul, nu este cu nimic diferit de oricare alt animal în această privință dar, spre deosebire de alte animale, omul, este și o ființă rațională (să nu exagerăm și noi, câteodată, este..), ceea ce vreau să spun, este că acesta, poate înțelege și trata în mod conștient ceea ce simte din punct de vedere sexual.

Tabu

Din punct de vedere al sexualității și al dorinței sexuale, nimic nu mai e tabu, în ziua de azi..

Oamenii sunt prost informați dar nimic nu e tabu..

..asta ca să închei subiectul acesta..

Punctul pr I.

E frumoasă, mă atrage, îmi susține sănătatea și bunăstarea socială (că, nu e așa?!, sănătatea depinde și de activitatea sexuală.. aceasta făcând bine la trup, psihic și la relațiile cu oamenii în general), deci, ”ia vino încoace, recipientul meu frumos proiectat, să îmi întăresc sănătatea, că, parcă mă simt un pic cam încordat și chiar aș vrea să fiu mai bine văzut în societate..”

Așa?”..

Tare dar..

Obiectez d-le Judecător!

Nu se ia în considerare și sentimentele..

Ohh, really?!!, silly me then..

Poftele sexuale sunt influențate, în mod dramatic aș spune eu, de sentimente și pornirile pot fi accentuate în sensul atracției sau a reticenței sexuale, e adevărat dar, uitându-mă la felul în care se manifestă aceste sentimente la oamenii din societatea noastră, ăsta nu poate fi nicicum, un gând liniștitor.

Hai să vă spun eu, cum stau lucrurile!

Dragostea adevărată (că tot suntem la ”sentimente”), e de natură romantică.

Bărbații de azi, sunt mai preocupați de ”cum să-și etaleze exhibițiile (v. Înjurături vulgare (pleonasm intenționat, e o accentuare) și caracter misogin) și cum să își ascundă mai bine disfuncțiile erectile” decât de un ”ritual seductiv și selectiv în ceea ce privește o eventuală parteneră.

Femeile (generalizare legitimă, 50%+2), pe de altă parte, sunt mai preocupate de lucrurile materiale decât de cele de ordin moral și sentimental.

Problema e că trăim într-o eră a paradoxurilor deoarece, există mai multă literatură pe teme ce pot fi considerate romantice decât oricând altădată în istorie dar, oamenii au devenit atât de superficiali, încât desconsideră romantismul ca opțiune.

Romantism

Nu există o definiție care să cuprindă sensul cuvântului ”romantism”, romantismul e o stare ce face referire la dragoste ca singurul sens al existenței sale. În melodia lor ”Vuelvo a ti”, Chenoa și David Bisbal vorbesc despre dragoste, este vorba despre o dragoste romantică și refrenul melodiei spune, printre altele, ”mă întorc la tine pentru că altfel mor”. În imposibilitatea manifestării dragostei, singura judecată a romantismului e moartea (v. Romeo și Julieta).

Cei îndrăgostiți de o dragoste romantică, au nevoie doar unul de celălalt, atât și lumea lor va fi plină de fericire. Romantismul, e nectarul unor zei precum Shackespeare sau F. de Goya. Când suntem romantici, nu putem fi răi, nu putem fi egoiști și în nici un fel corupți.

Într-un contrast pregnant cu asta, sunt sentimentele majorității oamenilor de azi. Romantismul există, pentru cei mai mulți, doar ca ficțiune..

Parafrazându-l aici pe Goya, pot spune că ”somnul romantismului, omoară lumea”.

Așadar, dacă e să analizez, relațiile de ”dragoste”, pot afirma cu tărie că, acestea sunt exprimate aproape exclusiv, doar din punct de vedere sexual, iar cu asta în minte pot prezice, fatalitatea lumii, ca fiind sigur în următorii 100 de ani.

Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 20 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania