Romantism

Salut!

Ieri am vorbit un pic despre Valentine’s day, despre Dragobete și am luat un pic în râs ideea de romantism în legătură cu acestea două. Vă cer scuze pentru asta!

Da, recunosc, o cină și o sticlă cu un vin bun într-o atmosferă intimă poate fi romantică.

Ăsta este un clișeu (e opinia a mea), ceea ce vreau să spun de fapt este că orice moment normal, poate fi transformat în unul special.

Știți care e problema de fapt?

Nu mai contează!

Oamenii nu mai dau doi bani pe ideea de relație romantică,  sex este acum expresia iubirii..

A fost întotdeauna așa?

Nope!

Când a fost altfel?

Huh, vă amintiți de Romeo și Julieta, nu a trecut mult de atunci dar, să zicem anii dinaintea primului război mondial..

Ce s-a schimbat?

Toată lumea se grăbește. Sentimentele sunt puse la încercare și foarte curând după începerea relației, legătura se rupe. Trei ani și atât pentru o relație?

Păi, nu mai există romantism și atracție.

Mda, se spune că iubirea ține trei ani.

Nimic mai fals!

Este o prostie, științific a fost demonstrat că pe măsură ce relația se maturizează, în același ritm se maturizează și creierul nostru ca răspuns la relație. Asta înseamnă că relația se maturizează iar oamenii vor putea trece (dacă aleg), de perioada aceasta a relației lor și se vor regăsi încă și mai atrași unul de celălalt (thanks, Feedler for that!).

Se spune că ”iubirea este cel mai puternic sentiment”, partenerii din cupluri ar trebui să înțeleagă asta și să nu acționeze din pripă rupând relații de iubire care au ajuns în punctul în care se consideră că nu mai e atracție și romantism..

E trist că în ziua de azi, când totul ne e atât de la îndemână, oamenii găsesc atât de rar situații de a fi romantici. Tabloul posibilității exprimărilor romantice este unul cuprinzător pornind de la cel mai simplu, un trandafir cu un bilețel scris de mână până, eu știu, la un weekend în Baleare. Fără limită, cu toate astea, mulți bărbați consideră ridicol subiectul deșii alții asta caută.

Romantismul e rar pentru că e simplu, oamenii se grăbesc să își complice viețile, romantismul poate fi ceva neplănuit și spontan și de cele mai multe ori, fâcând ca în acest fel  sentimentul să fie mult mai real sau poate fi planificat, ceea ce poate fi interesant dar cu așteptări..

Personal prefer situațiile romantice care mă provoacă să fiu spontan deși în general prefer strategiile, ceea ce contează însă, este să creez o atmosferă de iubire și în care partenera să simtă emoție.

Dealtfel cred că situațiile cele mai emoționale sunt cele în care partenerii se simt iubiți unul de celălalt.. Așadar, indicat este să ne facem partenera/partenerul să simtă iubirea noastră și în mod sigur se va simți special(ă).

 

Ca atare, este important să ne facem zilnic timp să ne demonstrăm unul altuia că suntem speciali. Un alt lucru important este să nu rutinăm întâlnirile romantice și spun asta, pentru că exact la asta duc V. day și Dragobetele. Aceste zile răpesc toată surpriza, tot fiorul unui sentiment adevărat și fac din romantism ceva ieftin, ceva superficial.

Nu neg că celor mai mulți le plac aceste evenimente dar, repet, iubirea și romantismul trebuie să evite să fie un eveniment în viața de cuplu.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 6 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania