
Salut!
Mulți dintre noi cred că din momentul în care ai publicat o carte, banii trebuie să înceapă să curgă (auziși Cărtărescu?!). În teorie nu sună deloc rău, ba încă aș spune că, chiar așa ar trebui să fie dar în realitate, lucrurile stau exact pe dos și e trist, e revoltător.
Ca să vin în susținerea prietenei mele și s-o ajut am să-i mai ofer câteva ponturi.
Notă:
Am vorbit în articolul anterior despre Marketingul în media socială și am pornit de la elementul fundamental al acestui proces și anume, de la prezența prietenei mele lângă cei cărora se adresează.
De ce?
Mii de cărți apar anual în librăriile virtuale menționate în articolul precedent, de aceea este important ca atât cartea (designul acesteia), cât și poeziile amicei mele să iasă în evidență și evident, să creeze murmur în jurul lor.
Planul
Prietenei mele îi este necesar un plan de marketing pe termen lung. Aceasta trebuie acum, să lucreze la imaginea ei proprie, este nevoie să facă loc criticilor din partea publicului. Sigur, oamenilor le este mai comod să o laude decât să o critice dar, asta se întâmplă deoarece, majoritatea nu au imaginație.
Prietena mea, trebuie să genereze o revoltă!, nu, nu un scandal, ea trebuie să facă publicitate celor mai bune poezii de dragoste ale ei, pentru ca prin intermediul acestora să transmită sentimentul pe care cititorul îl are atunci când i le citește, iar asta va trebui să o facă live. Ea, are nevoie să își vândă propria imagine înainte de a-și vinde cartea și să afecteze publicul prin interpretarea propriilor versuri. În felul acesta, prietena mea își va putea dezvolta planul pe o bază solidă inoculând publicului ideea că există speranță și pentru cel mai nefericit dintre îndrăgostiții lumii.
Prietena mea trebuie să facă asta zilnic stabilindu-și un obiectiv pentru fiecare zi. Planul este ca ea să permită publicului să-și exprime opinia și indiferent dacă opiniile acestuia sunt pozitive sau negative, ea ar fi bine să ia aminte și să le transforme în opinii constructive. Marketingul unei cărți este un proces dificil dar să ne amintim că, o carte este plină de conținut, în consecință, luând lucrurile pe rând, pas cu pas, ea își poate atinge ținta și își poate populariza cartea, ceea ce va rezulta în vânzarea acesteia.
Dramatism vizual
Grafica, este bine să fie una cu impact vizual dramatic, un trandafir sângeriu pe o batistă picurată cu sânge, ar fi o idee excelentă de copertă (poate e un pic exagerat dar trandafirul e o idee bună). Interiorul cărții, este o idee bună să fie formatat elegant iar poeziile să fie scrise cu un font plăcut, scris de mână, ceea ce va mări ideea bilețelelor de dragoste pe care cititorul, probabil le-a scris și le-a băgat sub pernă, neavând curajul să i le înmâneze ei.
Revolta
Dincolo de problemele pe care le impune lansarea unei cărți, fiecare autor simte bucuria imensă de a contribui la dezvoltarea culturii și după părerea mea, aceste eforturi, indiferent de genul literar pe care îl exprimă, trebuie apreciate.
Știu, toți marii autori, au locuit în obscuritatea poveștilor lor, ei fiind înțeleși și apreciați mai târziu decât le-ar fi fost dat. În ziua de azi, consider că este de datoria publicului să le recunoască autorilor de literatură (indiferent de gen) meritul de a fi contribuit la îmbunătățirea lumii.
Succes!
Spune-mi ce crezi...