Revolta mea – Creiere de budincă și telenovelas

Salut!

Pozitivitatea este vitală succesului și unei vieți satisfăcătoare, aceasta este dătătoare de speranță și de încredere. Se spune că, atunci când aștepți binele, acesta vine cu plăcere, fără îndoială.

Prietenul meu Dr. Who, are o vorbă cu privire la oameni, ”pudding brains”, creiere de budincă/terci”. Ceea ce vrea să spună Dr. Who este că oamenii nu gândesc (cel puțin o mare parte dintre aceștia).

Vă amintiți, nebunia telenovelelor, latino-americane?

Nu s-a terminat, acum ”toată lumea” urmărește telenovele turcești, tată!

Cu alte cuvinte, ”toată lumea” își face creierii praf, inducându-și voluntar stări de dezamăgire, irosind speranță și tocind sentimente în mod inutil.

În loc de telenovele, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să citim o carte care s/ă ne ridice moralul sau putem viziona un film comedie sau inspirațional (e mai bine să râzi decât să plângi), un film sau o carte care să ne inspire și să ne facă să ne ridicăm.

Eu cred că oamenii care se uită la telenovele, sunt foarte nemulțumiți de viața lor și ori încearcă să găsească un confort în nefericirea altora (autoalimentându-se cu energie negativă și împrăștiind-o sub alte forme de asemenea, în jurul lor), ori caută să își identifice problemele și neîmplinirile în viața altor oameni.

Una dintre problemele oamenilor care se uită la telenovele este aceea a lipsei pasiunii, a unei pasiuni adevărate care să-i determine să facă ceva mai bun cu timpul lor.

Se spune că femeile predomină în rândul telespectatorilor de telenovele. Asta e ciudat! Cum suna aia?, femeile sunt mai inteligente decât bărbații? Băh, dacă asta e opinia generală, nu-mi rămâne decât să mă declar femeie pentru că, nu văd o altă soluție, tată!

Oamenii care se uită la telenovele sunt oameni nefericiți!

În realitate, mintea umană ca să se apere, inventează povești, numim aceste povești fantezii. Problema este că nu puțini, își asumă aceste fantezii ca realitate iar telenovelele îi ajută la asta.

Știu!..

Telenovelele sunt povești, gen Romeo și Julieta!

Băi, mă lași?!

Nu-mi plac telenovelele din cauza superficialității lor.

Rezolvarea

Oamenii pot descoperi propria lor poveste în ei înșiși și o pot dezvolta în așa fel încât poveștile inventate sau aparținând altora să devină cu totul neimportante.

(Înțeleg motivele pentru care mulți dintre noi găsesc plăcere în telenovele, lumea poate fi un loc pustiu, asurzitor de pustiu.

De aceea, oricine are puterea de a rezona cu personaje de telenovele, poate cu certitudine rezona cu propria persoană, fiecare dintre noi poate găsi putere în el însuși de unde pornește adevărul despre propria persoană.

Când pornim pe drumul descoperiri de sine trebuie să fim plini de pozitivitate.

Atenție!!

Într-un fel sau altul, tot vom merge pe acest drum și ne vom descoperi, la un momentdat, întrebarea e ”ne va place oare ceea ce vom descoperi?”.

Telenovelele sunt la fel ca manelele, melodioase dar, goale de sens și superficiale.

Suntemființe extraordinare și suntem printre altele, singurele ființe ce își pot imagina propria viață. Imaginația se poate dezvolta și ea, imagindându-ne ne vom descopri visuri, dorințe, țeluri și procedând în felul acesta ne vom crea viitorul iar viața noastră va deveni un vis împlinit.
Ceea ce este interesant este faptul că într-un fel sau altul, viața noastră este un vis împlinit la care noi lucrăm zi de zi, viața devine ceea ce ne imaginăm că este.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 24 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania