Am primit de curând o întrebare interesantă o întrebare interesantă pe unul din site-urile de socializare pe care le frecventez, și anume ”de ce sumă este nevoie pentru finanțarea unei afaceri noi și ce altceva mai este necesar?”.
Sigur, aparent este o întrebare copilărească dar este bine să fiți conștienți că nu toată lumea cunoaște aceste lucruri.
Acest articol îl scriu pentru aceia dintre voi care nu știu foarte multe lucruri despre afaceri. Vom vorbi astăzi despre ce resurse sunt necesare pentru începrea unei afaceri noi.
Începerea unei noi afaceri online sau offline presupune un număr finit de resurse pe care este bine să le aveți sau de pași pe care va trebui să-i faceți.
În primul rând aveți nevoie de un Plan de Afaceri bine evidențiat. Prezența acestuia vă va clarifica care sunt obiectivele ce trebuiesc atinse în vederea succesului afacerii, fără un plan bine întocmit afacerea va fi greu de operat.
Apoi, va fi nevoie să întreprindeți o Cercetare de Piață și să deveniți experți în domeniul vostru (dacă nu sunteți încă), în serviciile sau produsele pe care afacerea voastră le va oferi. Cunoștințele avansează foarte rapid în ziua de azi așadar este nevoie să fiți permanent informați cu privire la industria în care activați sau în legătură cu serviciile și/sau produsele pe care doriți să le comercializați.
Veți avea nevoie de asemenea de un mediu care să vă sporească productivitatea. Ați putea spune că ”nu contează cu ce scrii o poezie ci doar cuvintele acesteia”, mda, posibil dar ia gândiți-vă cât de mult contează pentru starea voastră de spirit să vă aflați în mediul potrivit scrierii poeziei pe care v-ați propus să o scrieți.
Vă propun în acest caz amenajarea unui birou dotat cu tot ceea ce vă va fi util în conducerea afacerii voastre, menționez aici câteva, un calculator (de preferință Mac), o conexiune internet, o imprimantă, un telefon etc.
Este bine să faceți primitor mediul în care vă veți desfășura activitățile de afacerii, de aceea o sursă adecvată de lumină trebuie să se afle pe lista voastră. De aceea este bine să alocați o parte din buget în acest scop.
O parte din bani va fi atribuită cheltuielilor curente. Orice afacere are nevoie de investiții, de aceea este de preferat să știți dinainte care este capitalul financiar de care dispuneți în opoziție cu necesarul de capital pentru succesul afacerii.
Sprijinul din partea prietenilor și a familiei este foarte important și este de preferat să existe. Fără îndoială că veți întâmpina și momente dificile în desfășurarea operațiilor de afaceri, de aceea este bine să existe persoane care să vă susțină moralul dar și să vă dea sfaturi pentru depășirea obstacolelor. În acest sens vă puteți alătura rețelelor de afaceri similare cu cele pe care le desfășurați voi sau puteți să vă faceți relații care să vă poată ajuta când vă veți afla în dificultate.
Este o idee bună să vă asigurați că veți avea clienți cărora să le vindeți deoarece aceștia vor fi în definitiv cauza succesului afacerii voastre. De aceea aceștia reprezintă o resursă foarte importantă care este bine să fie o certitudine încă dinaintea începerii afacerii.
După cum am spur deja mai sus, crearea de relații este foarte importantă iar o tolbă plină cu clienți reprezintă un asset extrem de important. Amintiți-vă, creați afaceri care să rezolve probleme și veți avea succes întotdeauna.
Creați relații cu clienții utilizând strategii eficiente de marketing, precum oferirea de servicii sau produse în mod gratuit, în felul acesta veți crea încredere și vă veți crește afacerea.
Seriozitatea este foarte importantă în afaceri iar reputația voastră depinde de ea. Fiți profesioniști, aveți grijă de clienții voștrii oferindu-le toate informațiile de care au nevoie și veți crea încrederea necesară capturării și fidelizării acestora.
Protejați-vă afacerea tratând-o cu respect și profesionalism, angajați un contabil care să vă rezolve situațiile financiar-contabile. Este mult mai eficient să angajați profesioniști să vă rezolve problemele cât timp voi vă ocupați cu, conducerea operațiunilor de afaceri, ”hârțogăria” poate fi dificilă pentru orice antreprenor începător.
În consecință dragilor, planificați-vă afacerea înainte de a o începe pentru ca succesul să se afle tot timpul de partea voastră.
Succes!
PS – Veți avea nevoie și de niște cărți de vizită profesionist create.
Spune-mi ce crezi...