Respectul de sine

determinare_respect_de_sine

Aflați care este influența respectului de sine și a unei autoevaluări corecte și pozitive asupra vieții noastre. Fiți fericiți!.

 

Recunosc, m-a cam luat valul și v-am vorbit în mare doar despre ”atingerea scopurilor” anul acesta. My bad! În acest articol sunt hotărât să vă vorbesc despre respectul de sine și despre implicațiile acestuia în viața noastră de zi cu zi.

Ce este respectul de sine?

Consider că este foarte important să cunoaștem semnificația exactă a expresiei ”respect de sine” și de aceea pun întrebarea:

Ce este respectul de sine?

Primul răspuns care îmi vine în minte este că este ”un cuvânt” un simplu cuvânt. Dincolo de acest lucru expresia noastră are implicații uriașe oscilând ca importanță de la persoană la persoană.

De ce este atât de importantă această expresie? (sigur aș putea să vă spun direct care este semnificația dar este mai important să înțelegeți prin experimentare iar introducerea este importantă).

Este importantă datorită importanței și valorii pe care I-o aplicăm noi ca indivizi. Ca indivizi respectul de sine este echivalent cu cantitatea de respect pe care ne-o acordăm nouă înșine. Atenție, respectul de sine nu ne poate fi oferit din exterior adica de la celelalte persoane ci prin extensie acesta poate fi doar o consecință a experiențelor proprii în legătură cu celelalte persoane din jurul nostru. Cu alte cuvinte acestea ne pot influența dar în cele din urmă respectul de sine este o alegere proprie și conștientă a noastră.

Ce loc are respectul de sine în viața noastră de zi cu zi?

După cum am spus, experiențele și oamenii din jur nepot influența nivelul de apreciere de sine sau al respectului de sine dar în cele din urmă este propria părere cea care decide influența acestor factori asupra respectului propriu. Adevărat dar cel mai adesea respectul de sine oscilează și chiar este influențat de factori externi mai ales de cei exercitați în copilărie.

În mod real respectul de sine își pune amprenta asupra fiecărui aspect a vieții individului. Dacă din punct de vedere al respectului de sine omul stă prost iar părerea cu privire la propria persoană este una de nivel scăzut atunci viața acestuia este una fără un scop precis si lipsită de perspective iar acolo unde nivelul respectului de sine este ridicat sau chiar foarte ridicat atunci în mod cert rata de succes din viața persoanei este una ridicată iar individul duce o viață prosperă.

Diferențe

Sigur ca da respectul de sine ne afectează în mod fundamental iar cei ce au un respect de sine solid sunt mai greu influențabili în privința oscilațiilor vieții de zi cu zi și a opiniei și influenței celorlalte persoane. Acest lucru este definitoriu asupra existenței acestora ajutându-i să își distribuie forța și energia optim pentru a realiza tot ce își propun.

Cât despre cei cu nivel al respectului de sine scăzut aceștia își trăiesc viața de pe o zi pe alta și au nevoie de influențe exterioare (opiniile pozitive ale altor persoane) pentru a se simți bine cu priviire la propria persoană. Aceștia sunt de cele mai multe ori dominați de o enerigie negativă și orice influență pozitivă în viața lor va fi doar pasageră și de scurtă durată.

De notat:

Un respect de sine solid se naște în genere din abilitățile proprii de autoevaluare exactă și acceptarea acesteia în mod obiectiv ca o stare de fapt pozitivă în existența proprie.

Acest lucru înseamna să ne luăm în considerare obiectiv atât punctele forte și slăbiciunile cât și experiențele proprii pentru ca mai apoi să ne declarăm demni.

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 15 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania