Remedii pentru stres

p_049

Stresul a fost numit maladia secolului. După cum știm mulți dintre noi, stresul exercită o presiune psihică ce se transformă dacă se manifestă lungi perioade de timp în dureri la nivel fizic. Ca subiect sociologic este interesant modul în care oamenii reușesc să facă față stresului în viața de zi cu zi.

În România mai cu seamă, stresul este combătut în mod tradițional cu bășcălie și ”țigănie” sau ”țigăneală”, televizată de cele mai multe ori.

Acest lucru dovedește fără tăgadă că umorul (de bună sau de proastă calitate-irelevant) este cel mai bun medicament. Adică dacă o emisiune tv ca WOW Biz aducându-l pe Leo de la Strehaia cu tot cu șatră te face să râzi până.. până, ce mai contează calitatea intelectuală a protagoniștilor? Credeți că prezența psihologului Cristian Andrei a ridicat în vre-un fel IQ-ul colectivului WOW Biz sau credeți că penibilul s-a făcut de căcat în căutarea expunerii mediatice și a unui Euroi în plus? Sau cine nu ar fi râs văzându-l pe Guță îmbrăcat în Budist și încălțat cu adidași la Capatos?!!

Râsul ne scapă de stres da!

Indiferent de experiențele de stres prelungit prin care treceți sau prin care ați trecut o porție zdravănă de râs vă va face să vă simțiți mai bine.

Banii reprezintă unul din factorii majori de stres în țara noastră. Da, unii au prea mulți iar alții au prea puțini. Una din celebritățile Hollywoodiene preferate de mine este Woody Allen iar acesta a zis:

Banii sunt mai buni decât sărăcia, chiar și doar din rațiuni financiare! Ceea ce voia să spună Allen într-un context mai larg este că efortul de procurare a banilor este de preferat să se încadreze în anumite limite și să nu vă coste sănătatea, relațiile familiale sau de iubire și alte lucruri asemenea.

Iubirea este remediul în cazul stresului cauzat de lipsa sau de abundența resurselor financiare. Dăruiți iubire și deschideți-vă brațele pentru a putea primi.

Înțelepciunea își are locul său în rezolvarea cumulului de stres, este drept că nu foarte mulți dintre noi apelează la ea însă..

Și iată antidotul meu preferat în ceea ce privește stresul, secretul pentru a fi fericit este să apreciați și să iubiți ceea ce aveți și sunteți continuând să vă dezvoltați pe toate planurile permanent în loc să râvniți la ceea ce nu aveți.

Morala este că atâta timp cât vă place ce aveți și iubiți felul vostru de a fi veți putea oricând obține ceea ce credeți că vă lipsește.

Stresul se declanșează atunci când nu sunteți relaxați, așadar este bine să faceți exerciții de relaxare de asemenea.

Pentru a combate stresul râdeți, faceți exerciții, iubiți și puneți-vă mintea la contribuție, acumulați cunoștințe, înțelepciune și dezvoltați-vă pe voi înșivă pentru a obține acea satisfacție care va goni orice stres și vă va face să vă iubiți așa cum sunteți.

ATENȚIE!!!

Iubiți-vă așa cum sunteți dar aspirați la ceea ce puteți deveni și lucrați în acest sens.

Amintiți-vă, puteți deveni tot ceea ce doriți să fiți atâta timp cât lucrați la devenirea voastră.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 16 October 2015

One Comment on “Remedii pentru stres”

 • Principalele cauze ale stresului | Educație Antreprenorială

  21 martie 2017 at 10:23

  […] Remedii pentru stres […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania