Recompensa și acțiunile ei

În momentul în care ați reușit în atingerea scopului vostru este necesar, se impune să vă asumați rolul de învingător pentru că într-adevăr atingerea oricărui scop este o victorie. Orice victorie trebuie sărbătorită de aceea este bine să vă acordați recompense potrivite cu experiența pe care ați căpătat-o ca urmare a atingerii scopului.

De ce spun ”recompensă proporțională cu experiența căpătată?” pentru că în felul acesta inclusiv recompensa devine o unealtă în angrenajul care duce la atingerea scopurilor voastre în general și făcând astfel vă veți dezvolta propriul mecanism, propria soluție la rezolvarea oricărei probleme și în speță al oricărui scop.

Procedând în felul acesta veți căpăta din ce în ce mai multă experiență și cu atingerea fiecărui obiectiv (v. Scop=diverse obiective, mai multe obiective realizate în lanț).

Notă:

Cu fiecare obiectiv dus la îndeplinire ar trebui să vă stabiliți următoarele 3 obiective în mod vizual. În felul acesta veți avea o imagine constructivă asupra a ceea ce urmează să întreprindeți pentru finalizarea scopului în sine.

Deasemenea în cazul în care ați obținut atingerea unui scop într-un mod prea facil este bine să vă stabiliți ducerea la îndeplinire a unui scop mai dificil.

Nu vă plafonați!!!

Dacă în sens invers scopul vostru a fost atins cu dispersarea unui efort substanțial este în mod similar bine să vă stabiliți următorul scop astfel încât acesta să vă creeze o stare mentală care să vă redreseze pe drumul performanței și al atingerii obiectivelor (v. Atunci când ceva este prea greu tendința este de oprire și adesea de retragere).

Dacă pe parcursul atingerii obiectivelor și respectiv a scopului observați lucruri care trebuiesc schimbate și din acest motiv obiectivul sau chiar scopul în sine nu este atins eficient sau chiar deloc acest lucru ar trebui să vă ajute mai degrabă decât să vă împiedice pe viitor (din greșeli învățăm) și ar trebui să nu conteze în economia performanței voastre deoarece neatingerea obiectivelor este foarte puțin semnificativă atunci când rămâneți cu experiența și deci ați învățat din acest lucru.

Notă:

Luați notă de greșeli, găsiți soluțiile la problemele care au cauzat eșecul și mergeți mai departe.

În cazul scopurilor cu impact pe tot parcursul vieții voastre este bine să fiți conștienți de faptul că acestea se vor schimba pe măsură ce vă veți maturiza și de aici va fi nevoie ca acestea să fie modificate și schimbate pentru a vă reflecta propria voastră personalitate.

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 9 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania