Salut!
Ca o continuare naturală a subiectului anterior, astăzi vom descoperi determinanta reală a stării noastre de fapt.
Știm cu toții, sportul preferat de cei mai mulți dintre noi este ”aruncarea cu vina”. Dacă nu ne place cum arătăm, părinții sunt de vină (gena second hand, ooopps!), dacă am luat notă mică în clasă, tată’, nu e vina mea, profa are pică pe mine (sunt prea bun la mate’ și-i invidioasă!), dacă țara o duce rău, sigur e Băsescu, sau în fine, vre-un politician (nu știu altul), cert e că niciodată nu e vina noastră (da, vorbesc din proprie experiență).
Brian Tracy vorbește în cartea lui Obiceiuri de milioane, despre Legea Corespondenței, și scoate în evidență ideea că ne creăm realitatea reflectând starea noastră interioară, cu alte cuvinte, ceea ce simțim în interiorul nostru (în mintea noastră, în sufletul nostru), se va reflecta, ca într-o oglindă în viața noastră de zi cu zi și în relațiile cu ceilalți.
Deci, în lumina acestei idei, suntem rezultatul propriei noastre gândiri. Interesant, mă întreb ce ar spune Sigmund Freud..
Ca atare, dacă ne simțim apatici, dezordonați cu simțămintele și gândurile noastre cu privire la noi înșine, neîmpliniți și fără sens pe planeta asta, dacă urâm, dacă ne simțim rău în propria piele, dacă preferăm să arătăm cu degetul spre alții în loc să ne asumăm responsabilitatea lucrurilor pe care le facem, dacă respectul nostru de sine este unul mic și ne întrebăm tot timpul, ”De ce eu Doamne, de ce mi se întâmplă mie, ce rău am făcut eu și cui?”, este bine să privim în interiorul sufletului nostru și să cercetăm.
Rezolvarea este să ne schimbăm modul de gândire. Cei mai mulți vor fi refractari la ideea schimbării lor personale, ca și cum ei ar fi perfecți așa cum sunt, sorry guys, în cazul ăsta, mult noroc în viață! Nimic din ce dobândim în exterior (câștiguri mari la Lotto, moșteniri valoroase etc.), nu contează în lipsa unei schimbări interioare, în consecință, dacă din punct de vedere moral și sufletește ne simțim mizerabil și rătăciți, în mod cert, vom continua să ne simțim la fel și în ceea ce privește starea exterioară.
De aceea, spuneam în articolul anterior că, un psiholog poate face minuni. De exemplu, dacă ideile și credințele noastre ne formează un model de gândire care ne influențează atât de dramatic viața, atunci, cu siguranță un profesionist în domeniul gândirii, ne poate ajuta să schimbăm ceea ce este greșit în gândirea noastră și să devenim, din nou, stâpânii propriei noastre gândiri și a propriei noastre vieți de asemenea.
Pentru cei care nu își permit, din diferite motive, un psiholog, un bun început constă în următoarele:
- Analizați cu atenție și obiectivitate starea de fapt a vieții voastre curente, trecutul este cu totul neimportant (cunosc persoane care se agață de trecut de parcă acesta, ar putea reprezenta un element de referință în ceea ce privește potențiala lor devenire), și determinați felul în care credințele voastre, ideile voastre și concepțiile voastre cu privire la viață, se reflectă în ceea ce faceți în viața de zi cu zi.
- În loc să căutați cauze în jurul vostru pentru realitatea vieții voastre, priviți la voi înșivă și asumați-vă atât bune cât și rele fără să vă crucificați însă, pentru cele rele (v. trecutul nu poate influența viitorul).
Este atât de simplu, ideea e că o simplă schimbare în gândire vă poate lansa pe un nou drum, de aceea, faceți ca acest drum să fie unul bun.
Succes!
Spune-mi ce crezi...