Realizați tot ceea ce doriți

p_110
Știați că oamenii au în ei potențialul de a fi ce și cine doresc să fie?

Este interesant că aceștia au în general percepții diferite cu privire la ”o viață ideală”. Ideile oamenilor oscilează de la obținerea unui status social-financiar satisfăcător (aici existând deasemenea nivele de percepție diferită) la a putea achita de pildă facturile lunare.

Din nefericire mulți dintre noi nu își vor atinge niciodată idealurile din cauza faptului că aceștia nu au de fapt o imagine clară a ceea ce doresc cu adevărat.

În continuare mi-am propus să vă prezint câțiva pași în care puteți realiza orice vă propuneți.

Luați un creion și o hârtie și notați-vă:

 1. Faceți-vă o idee concretă în legătură cu ceea ce vreți să duceți la îndeplinire.
  • Fiți cât se poate de preciși și nuanțați în descrierea obiectivului propus apoi concentrați-vă toate eforturile pe acesta.
 2. Amintiți-vă că aceia care renunță sau se răzgândesc ușor când apar situații dificile fac parte dintre cei ce doar printr-o întâmplare își vor îndeplini unele dorințe. În cazul în care faceți parte dintre aceștia din urmă sau aveți impresia aceasta și nu sunteți siguri în ceea ce privește ceea ce vreți să realizați în viață răspundeți la următoarele întrebări pentru a avea o idee mai clară referitor la asta.
  • Ce anume vă emoționează și vă pune într-o stare de surescitare?
  • Ce anume vă face fericiți?
  • Există ceva la care vă gândiți în permanență?
  • Ce anume vă place să faceți în timpul liber sau nu (ex. un hobby)?
  • Aveți pasiuni dominante (lucruri pe care le faceți sau pe care le-ați face indiferent ce..)?
  • Ce anume vă face inima să tresalte?
  • Presupunând că viața voastră începe azi ce anume ați vrea să faceți cu ea?

În continuare notați-vă toate răspunsurile la aceste întrebări (este foarte important să le notați pe hârtie și nu pe telefon, PC, tabletă sau pe vre-un alt dispozitiv electronic deoarece hârtia și creionul crează un impact mai puternic asupra minții). Luați notă de orice răspuns oricât de infantil, neimportant, sau superficial ar părea.

Apoi verificați între 5 și 7 dintre aceste răspunsuri care vă trezesc cel mai viu interes. După care ceea ce urmează să faceți este să evaluați aceste 5-7 răspunsuri și alegeți-l pe cel față de care veți cea mai puternică pasiune, pe acela cu care considerați că merită să vă petreceți tot timpul și toate resursele și care scoate la iveală ce e mai bun în voi.

Gândiți-vă la ceea ce este mai important pentru voi. Cel mai important lucru pe care va trebui să vi-l amintiți permanent este să alegeți cu inima adică ceea ce vă face plăcere și vă pasionează.

Este posibil să întâmpinați împotriviri și dezacorduri din partea celor apropiați dar este important să rămâneți fermi pe poziții. Ca atare este bine să ascultați opinii și sfaturi însă întotdeauna decizia finală trebuie să vă aprțină. Focusați-vă atenția asupra a ceea ce vreți voi și asupra a ceea ce vor alții pentru voi.

Decideți ce doriți în viață mai mult decât orice. Poi luați-vă timp și gândiți-vă cum puteți împlini această dorință și cum. Acum este timpul să începeți să trăiți în mod intenționat fiecare zi ca și când ar fi ultima și nu lăsați nimic la voia întâmplării sau pe mâine.

Faceți în așa fel încât să vă creați viitorul cu propriile eforturi și trăiți fiecare zi pas cu pas urmând acel rezultat pe care îl doriți.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 11 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

 • thaDomeron Projects SRL
 • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
 • Giurgiu, Numar 75
 • Giurgiu - Romania