Readuceți energia în viața voastră

Salut!

Oamenii irosesc energie în tot felul de activități, inclusiv în distracții inutile și chiar în munci care nu le aduc o satisfacție personală care să le justifice existența în viața lor. Adevărul este, din nefericire că, trebuie să muncim să supraviețuim..

Noi, de asemenea consumăm multă energie în gânduri negative și în lucruri și cu oameni care nu aduc nici un fel de plusvaloare vieții noastre. La sfârșitul zilei ne aflăm epuizați fără să fi realizat nimic important sau ceva care să ne aducă mai aproape de împlinirea țelurilor noastre.

Ar trebui să ne vedem prioritățile însă și după părerea mea, ar trebui să evităm pierderea energiei și să purcedem la economisirea acesteia pentru că, mâine-poimâine ne trezim bătrâni înainte de vreme.

Evitați pasivitatea și activitățile inutile

Am vorbit deunăzi despre un obicei pe care unii îl au, ”vizionatul de telenovele”, obiceiul de a sta în fața televizorului pentru a viziona filme, emisiuni de divertisment, obiceiul de a lua parte, în general la orice fel de activități în fața micului ecran care nu ne aduc o satisfacție reală, care să ne încarce cu energie, ba din contră, care ne seacă de energie.

În realitate, emisiunile și filmele care ne umplu de energie sunt acelea din care învățăm lucruri.

Sigur, lucruri învățăm în fiecare zi din orice facem dar, numai unele lucruri ne pot menține activi (de ex. filmele și emisiunile care ne implică intelectual mai mult decât emoțional (emoțiile sunt mari consumatoare de energie și în loc, de cele mai multe ori lasă fie un gol fie energie negativă gen frustrare, ură, invidie, gelozie)), cât despre emisiunile și filmele care sunt de evitat sunt acelea care ne consumă timpul inutil (ex. cele care ne obosesc deși noi, stăm pe loc, la tv), de asemenea, a asculta muzică care ne induce stări de melancolie sau chiar de tristețe, este de evitat.

Știu, ne gâdilă orgoliul și ne dă o oarecare satisfacție faptul că rezonăm cu povestea unui film sau cu versurile unei melodii dar, e bine să ne amintim că, acestea nu fac parte din realitatea noastră și ne pot afecta moralul în mod dramatic.

Vă propun un test, o săptămână fără tv și activități care să includă prea multe momente de pasivitate. Emisiuni de umor.. Râsul e o activitate care exultă în pozitivitate (..aproape pleonasm..).

Evitați vampiri energetici

Vorbesc adesea despre evitarea oamenilor negativi, cu referire la negativiști, pentru că, aceștia reprezintă de fiecare dată, un element nociv în viața noastră.

Sunt conștient, că aceștia adesea fac parte din familie și că nu-i putem evita dar, credeți-mă, oricine se poate schimba, influnțați-i voi pe ei.

Negativiștii sunt mari consumatori de energie negativă și pozitivă deopotrivă iar dacă li se va permite, aceștia ne vor lua și ultimul strop.

Deseori, îmi fac timp și mă ocup doar de mine. În acest timp, de obicei citesc sau vizionez un film care să îmi sporească pozitivitatea, mă încarc cu energie pozitivă, cu alte cuvinte. De aceea vă îndemn pe toți, dragilor să căutați lucrurile și companiile celor ce vă induc stări de bine. Căutați să vă înconjurați de oameni optimiști și căutați să vă ocupați timpul participând la activități care vă produc bucurie și vă apropie mai mult de realizarea obiectivelor voastre.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 29 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania