
Salut!
Să continuăm subiectul cu publicarea unei cărți?.. Așa credeam și eu..
Ați auzit despre Propuneri de Afaceri? Well, dacă nu, în cadrul acestui site veți găsi suficinte informații pentru a înțelege ce este ”o propunere de afaceri”. Motivul pentru care aduc în discuție aceasta este că, astăzi vom vorbi despre scrierea unei propuneri de carte.
Ce este o propunere de carte?
Este un document pe care autorul îl scrie în vederea convingerii editurii de a-i publica o carte. Acesta este după părerea mea cel mai ușor mod de a vă vinde cartea unei edituri.
Propunerea este de obicei cu referire la o viitoare carte. În cadrul acesteia autorul va descrie ideea de carte și detaliile acesteia plus o scurtă analiză de marketing. După părerea mea, o lansarea unei cărți poate fi cu succes abordată ca pe o afacere pentru că, în fond asta e, un produs pus pe piață, adresat unui public etc.
Ce include aceasta?
O pagină cu titlul, numele și prenumele autorului și motivul pentru care acesta scrie cartea, numărul de cuvinte pe care îl va include cartea odată finalizată și timpul în care este estimat că va fi scrisă.
O scurtă descriere a cărții
Marketing și publicitate – Cine e concurența și primii competitori. Cum va fi promovată cartea.
Proiectarea cărții și o monstră a acesteia, 1-2 capitole deja scrise.
Exemplu:
În privința cărții, autorul poate scrie o idee de carte dezvoltând-o în așa fel încât să rezulte o descriere detaliată a viitoarei sau actualei (în caz că are deja manuscrisul) cărți. Deoarece această descriere oferă o imagine de ansamblu editorului în legătură cu potențialul și profitabilitatea/necesitatea unei astfel de cărți, eu cred că trebuie să includă o scurtă descriere a cărții și o mențiune cu privire la publicul căruia se adresează și la motivul pentru care acesta o va cumpăra.
”În Potențial infinit (ooops, reclamă, sorry!), veți descoperi puterea de a deveni supereroul propriei voastre vieți. Cartea vă va dezvălui în detaliu o serie de metode care vă vor ajuta să vă creșteți încrederea în propria voastră persoană și să preluați controlul asupra propriei voastre vieți. Veți învăța ce este bine să faceți pentru a vă trăi viața la superlativ.
Această carte vă va face cunoștință cu propria voastră viață în capitole ca,
Arta și știința de a deveni
Tu ești, Tu poți!
Câștigă-ți respectul
și de asemenea vă va fi un ghid personal instruindu-vă pe calea propriei deveniri și învățându-vă cum să vă concentrați asupra lucrurilor importante din viața voastră. Zi de zi, veți dispune de un ghid de încredere care vă va îndruma către succes.”
Ca să vă dați seama mai bine cum puteți scrie o descriere eficientă de carte, este o idee bună să citiți pe coperțile altor cărți asemănătoare celei pe care vă gândiți să o scrieți (ați scris-o) și să vă formați o părere cu privire la ce ar fi ideal să includeți în aceasta.
Notă:
În cadrul descrierii scoateți în evidență toate beneficiile pe care carte le va aduce cititorului.
Piața
Analiza de marketing este bine să fie cât mai scurtă și la subiect. Pentru asta, răspundeți întrebărilor:
Cine mă concurează?
Cui mă adresez?
Câte copii se vor vinde?
Publicitate
Aici va trebui să convingeți editorul de metodele de promovare pe care le intenționați și de eficiența pe care preconizați că acestea le vor avea.
Exemplu:
”Principala metodă de promovare va fi efectuată în mediul online din moment ce dețin deja câteva website-uri cunoscute. Experiența în domeniul marketing-ului online mă va ajuta în acest sens. Voi scrie de asemenea articole atât pe aceste site-uri și voi crea un minisite (1-3 pagini) în cadrul căreia cartea va fi promovată și vândută.
După ce ați finalizat scrierea descrierii și a analizei de marketing, schițați un proiect al cărții utilizând punctele forte din cadrul descrierii cărții.
Creați o hartă a cărțiii pe capitole și introduceți editorul în lumea acesteia oferindu-i o perspectivă de ansamblu.
Scrieți aceste detalii în 20-30 de pagini și veți fi realizat o propunere de carte cu mari șanse de succes.
Acest scurt articol este menit să vă ofere o minimă idee asupra scrierii unei propuneri de carte și să vă ajute să reușiți în încercarea voastră de a deveni scriitori.
Succes!
Spune-mi ce crezi...